Безумие на село: Със 175 км/ч в Моравица

В антоновското село е засечен водач, шофирал със 172 км в час. Ограничението в населеното място е 50 км/ч. Нарушението е констатирано при петдневна специализирана операция, проведена на територията на област Търговище, съобщиха от ОД на МВР.

Друг водач е засечен да шофира със 153 км в час във Велико Търново, други двама са били със скорост над 100 км в час в градовете Лясковец и Полски Тръмбеш, съобщиха от ОД на МВР в областния град.

В рамките на специализирана полицейска операция за контрол на скоростните режими в областта са регистрирани над 3000 нарушения, като повече от половината от тях са били в рамките на населените места, уточняват от полицията.

Деветнайсет от водачите, нарушили ограниченията за скорост ще бъдат санкционирани с лишаване от правоуправление за срок от 3 месеца и глоба.

Отнети са 32 свидетелства за управление на автомобил, заради неплатени глоби, връчени са 129 електронни фиша на водачи на моторни превозни средства и 9 на пътници в автомобилите. Образувани са 10 бързи производства.

От Търговище отчитат  

2662 случая на нарушения на скоростните режими. Служителите на „Пътна полиция“ са следили за спазването на скоростта и през деня, и през нощта.

Анализът на резултатите сочи, че най-често водачите на леки автомобили нарушават скоростните режими в населените места. 1707 от нарушенията са констатирани в населени места на областта, а 955 – извън тях. Най-голямото установено е в село Моравица, където водач на лек автомобил с търговищка регистрация е управлявал моторното превозно средство със 172 км/ч. Нарушението е установено с автоматизирано техническо средство за контрол на скоросттта СПУКС – камера на тринога/.

По време на проверките служителите на „Пътна полиция“ в областта са връчили на водачи 67 електронни фиша, а три – на пътуващи в проверявани граждани. Съставени са пет акта за установяване на административно нарушение на водачи за неплатени наложени им глоби по Закона за движение по пътищата.

Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Изберете новини от Вашата област

Благоевград Бургас Варна Велико Търново Видин Враца Габрово Добрич  Кърджали Кюстендил Ловеч Монтана Пазарджик Перник Плевен Пловдив Разград  Русе Силистра Сливен Смолян Смолян София  София област Стара Загора Търговище Хасково Шумен Ямбол

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София