Борисов: Има огромен риск за малките държави, затова харчим пестеливо (видео)

Премиерът Бойко Борисов заяви, че няма да има промяна в данъчната политика.

„Данъците си остават тези, мощно инвестираме в образование, здраве, спорт, култура, археология“, каза той по време на церемонията по връчването на наградите на КРИБ и списание „Икономика“ – „Мистър и Мисис Икономика“.

Министър-председателят изтъкна, че правителството внимателно и пестеливо харчи в условията на голямата задлъжнялост в световен мащаб на държавния и частния бизнес, като напомни. И благодари на деловите среди, че дават възможност икономиката да продължава да расте и отчете, че България има ръст близо 4 на сто на износа.

„Благодаря на всички вас, които със своите умения, воля, предприемчивост давате възможност икономиката да продължава да расте. В много държави, когато се прави статистиката, се започва от базови стойности, много лесно се проследява развитието на една държава и можете да видите кога е бил застоят на България. Последните 10 години вървим заедно и успоредно все нагоре. Няма такава задлъжнялост в историята на света, каквато има днес в световен мащаб. Това представлява огромен риск, особено за малки държави. Затова ние харчим внимателно и пестеливо: за образованието на първо място. Дуалното обучение все повече се развива и благодаря на всички вас, които издържате паралелки“, добави още Борисов.

Той изброи инфраструктурните проекти, по които в момента се работи, и с подкрепата на бизнеса, като сред тях са обходът на София („Младост“ – магистрала „Тракия“), магистрала „Хемус“, магистрала „Европа“, магистрала „Струма“ в района на Кресна, проектите в района на Габрово.

„Аз отсчеката в Банкя я оставих последна, накрая си ходя през „Младост“. Накрая сигурно ще ни бият с камъни за тая отсечка, но това е друг разговор“, разсмя Борисов присъстващите в залата.

Той спомена още газовите проекти и напомни за платеното за американските централи, за реакторите, за КТБ и за Ф-16.

„Плюс всичко това, което сме направили, сме на излишък“, категоричен беше премиерът и отбеляза, че по време на управлението на Пламен Орешарски страната е била на дефицит.

Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Изберете новини от Вашата област

Благоевград Бургас Варна Велико Търново Видин Враца Габрово Добрич  Кърджали Кюстендил Ловеч Монтана Пазарджик Перник Плевен Пловдив Разград  Русе Силистра Сливен Смолян Смолян София  София област Стара Загора Търговище Хасково Шумен Ямбол

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София