Българските граждани могат да напуснат по изключение провинция Тирол, Австрия

В посолството във Виена е постъпила информация от МВР на Австрия, че във връзка със зачестилите запитвания от блокирани в провинция Тирол чуждестранни граждани, включително и българи, желаещите да напуснат провинцията могат да бъдат пропуснати от австрийските власти през изградените контролни пунктове само при условие, че докажат намерението си директно да напуснат територията на Австрия (без междинна спирка). Това съобщиха от МВнР.

При напускане с личен автомобил българските граждани следва да са с багаж, да представят бележка, че са останали без работа или възможност за настаняване и автомобилът да е с пълен резервоар.

От МВнР припомнят на българските граждани, че възможният времеви прозорец за пропускане на български граждани с леки автомобили през австрийско-унгарската граница (ГКПП Никелсдорф) е всяка вечер между 21.00 ч. и 05.00 ч. При липса на личен транспорт, желаещите да се завърнат в България граждани от карантинния регион в Тирол следва да са си осигурили алтернативен транспорт до Виена и да представят пред австрийските власти закупен самолетен билет до България.

Актуални планове за възможности за използване на обществен транспорт до Виена могат да се видят на сайта: https://fahrplan.ivb.at/.

Телефонът за контакт в Тирол за пътуване с влак в страната е +43512/561616 от 7.30 – 18 часа в работни дни. Пътуването с влак в рамките на провинция Тирол се позволява в изключителни случаи.

Такситата в Тирол продължават да работят, както и бензиностанциите.

Транзит през Тирол без спирка също се разрешава, както и напускане на провинцията заради работа, медицинско обслужване, снабдяване с храна и медикаменти, като основанията за напускане се дават на изградените полицейски КПП.

Хората, които са във временната заетост и са чужденци, например работят в областта на туризма, които са с прекратени трудови правоотношения, не могат да останат в Тирол, ако нямат място, където да живеят. Ако има такова място, им е позволено да останат.

МВнР препоръчва на всички български граждани, намиращи се в поставената под карантина провинция Тирол, да предприемат пътуване само при крайно належащи обстоятелства. Към момента срокът на общата карантина в провинцията е до 13 април 2020 г.

Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Изберете новини от Вашата област

Благоевград Бургас Варна Велико Търново Видин Враца Габрово Добрич  Кърджали Кюстендил Ловеч Монтана Пазарджик Перник Плевен Пловдив Разград  Русе Силистра Сливен Смолян Смолян София  София област Стара Загора Търговище Хасково Шумен Ямбол

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София