Ветко Арабаджиев поиска по-лека мярка заради коронавируса, в столична болница е

Специализираният наказателен съд отхвърли поредната молба на задържания бизнесмен Ветко Арабаджиев да бъде освободен срещу по-лека мярка заради коронавируса. В момента той се намира  под охрана в столична болница, потвърдиха за Dir.bg от пресслужбата на Специализирания съд. 

Според адвокатът на Ветко Арабаджиев, Илиян Василев, с оглед на епидемията от коронавирус в страната, той трябва да е с по-лека мярка за неотклонение от „задържане под стража“. 

Съдебният състав обаче реши да пусне под домашен арест само съпругата му Маринела. Тя се намира в болницата към затвора и ще остане там докато втора инстанция не потвърди решението за връщането ѝ у дома. Това ще се случи през следващата седмица, когато апелативния състав на Спецсъда ще гледа делото при закрити врата. 

Заседанието продължи повече от 4 часа, като в залата присъстваха само адвокатите на Арабаджиеви – Ина Лулчева и Илиян Василев, прокурорът и съдебните заседали. Всички те са били с маски, потвърдиха от пресслужабата. Арабаджиеви са представили декларация, в която заявяват, че искат заседанието да се проведе в тяхно отсъствие. Не е ясно дали ще присъстват на делото пред втората инстанция идната седмица. Има вероятност тогава адвокатите да участват в делото по скайп. 

По информация на „24 часа“ решението за освобождаването на Маринела Арабаджиева е подписано с особено мнение от един от съдебните заседатели. 

Арабаджиеви са подсъдими по дело за участие в организирана престъпна група за укриване на данъци и пране на пари. Те бяха екстрадирани от Барселона през май 2019 г. по искане на прокуратурата.

Впоследствие на няколко пъти различни съдии отказаха да пуснат Ветко Арабаджиев от ареста. Един от мотивите бе, че обвиненията срещу него не са разколебани и има риск на свобода хотелиерът да се укрие. Решение за пускане на Маринела Арабаджиева под домашен арест имаше и по-рано и то бе мотивирано със здравословното й състояние, но после тази мярка беше отменена.

Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Изберете новини от Вашата област

Благоевград Бургас Варна Велико Търново Видин Враца Габрово Добрич  Кърджали Кюстендил Ловеч Монтана Пазарджик Перник Плевен Пловдив Разград  Русе Силистра Сливен Смолян Смолян София  София област Стара Загора Търговище Хасково Шумен Ямбол

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София