Facebook

„Възраждане“ издигнаха кандидат-кмет, който да забрани гей парадите в София

Предприемачът Николай Дренчев, който е и бивш военен пилот на изтребител МиГ-23, и баща на шест деца се включва в надпреварата за кмет на столицата като кандидат на ПП „Възраждане“. Номинацията представи председателят на партията Д-р Костадин Костадинов по време на пресконференция в Националния пресклуб на БТА.

Досегашният организационен секретар и един от основателите на ПП „Възраждане“ се включва в кампанията с възгледа София да стане град, който да съперничи на Прага и Будапеща. „София може да стане витрина на това, което България може да постигне“, заяви Дренчев. Сред приоритетите му са политиките свързани с образованието и децата, решаването на проблемите на транспорта.

Дренчев е един от първите противници на Истанбулската конвенция и като такъв той обеща, ако бъде избран за кмет, в София повече да не се провеждат гей паради. „Категорично в случай, че аз съм градоначалник на София, гей паради няма да има“, заяви Дренчев.

„София има нужда от Възраждане“ е надсловът, под който ПП „Възраждане“ ще проведе своята кампания, информира председателят Костадин Костадинов. Той уточни, че в страната партията ще издигне самостоятелни кандидати в 71 населени места, а освен тях в София ще издигне 24 кандидати за районни кметове. По думите му до седмица ще стане ясна и пълната листа от кандидати за общински съветници. Костадинов бе категоричен, че кметът на столицата е сред петте най-важни фигури в държавата и затова издигат за кандидат Николай Дренчев – човек свикнал да поема отговорност за себе си и за семейството си, а сега готов да се нагърби и с управлението на София.

От ПП „Възраждане“ отправят три въпроса към настоящия кмет Йорданка Фандъкова, който е и основен опонент в предизборната битка, а именно: Смята ли, че има корупция в Столична община? Кой назначава хората в екипа й – тя или Цветан Цветанов? Както и смята ли Фандъкова, че нейната администрация работи добре?

„ГЕРБ се страхуват да не загубят златната си кокошка – София“, каза още Костадинов. „Или ГЕРБ продължава да управлява България или България се освобождава от корумпирания гербаджийски модел и започва да се развива като една нормална държавна“, допълни той.

Снимка: БТА

Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Изберете новини от Вашата област

Благоевград Бургас Варна Велико Търново Видин Враца Габрово Добрич  Кърджали Кюстендил Ловеч Монтана Пазарджик Перник Плевен Пловдив Разград  Русе Силистра Сливен Смолян Смолян София  София област Стара Загора Търговище Хасково Шумен Ямбол

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София