Горанов отвърна: Божков не е получавал привилегировано отношение от държавата

„Позицията на г-н Божков цели дискредитиране на представители на правителството, включително и на премиера, и според мен тя е необоснована“, така отговори министърът на финансите Владислав Горанов на обвиненията на бизнесмена, който се укрива от българското правосъдие в Дубай.

След като преди дни собственикът на „Нове холдинг“ публикува телефонна кореспонденция, за която твърди, че е с Горанов и показва влияние над Комисията по хазарта, министърът отказа да отговори.

Днес той за първи път коментира. Уточни, че е поддържал контакти с Васил Божков в качеството си на министър само за да коментират как би могла да се подобри бизнес ситуацията в страната.

„Опит за внушение, че правителството е увредило нечии интереси, свързани с бизнес отношения. Васил Божков не е получавал привилегировано третиране от нито един държавен орган. Мисля коментарите по темата да спрат дотук. За нас опитите на г-н Божков, който е изпаднал в неприятната ситуация, да трябва да дава отчет на държавното обвинение, не са проблем и тема на правителството. Фактическата истина ще бъде изяснена в хода на досъдебното производство. Не си представям, че държавата се занимава с изземане на бизнеси или толерирането на един или друг бизнес. Споменатите в бележката, каквато и стойност да има този лист хартия, не са коментирани по никакъв начин с представители на правителството“, допълни Горанов на брифинг в Министерски съвет.

Той каза още, че от началото на мандата на кабинета в края на 2014 г. „няма нито едно нормативно изменение, което да облагодетелства или да либерализира“ хазартната дейност.

Министърът коментира и размяната на реплики между Васил Божков и председателя на КРИБ Кирил Домусчиев. По-рано днес Божков разпространи на страницата си във Фейсбук паметна бележка, за която твърди, че е от среща между него и собственика на Нова телевизия и ПФК „Лудогорец“, осъществена под натиск от премиера и самия Гаранов. В нея е записано, че Божков се ангажира с договор за реклама, както и да покрива евентуални загуби на рекламодатели в телевизията и футболния клуб, срещу което получава съдействие при работата с Държавната комисия по хазарта.

По-късно Домусчиев потвърди автентичността на бележката. 

Николай Вълканов предложи изключване от КРИБ на фирмите на Васил Божков

Той обаче заяви, че „много години преди покупката от мен на Нова, Божков е плащал за реклама и ПР в телевизията значително по-големи суми (първият договор е от 16.07.2012 г). Неговият бизнес без реклама е невъзможен“.

„Публичното предоставяне на записката е манипулация и стъпка, която издава бизнес нивото и интелекта на обвиняемия Божков, на което ниво не бих желал да сляза и затова спирам дотук!“, каза още председателят на КРИБ и обявяви, че „Нова Броудкастинг груп“ ще сезира Комисията за защита на конкуренцията за договора на „bTV медия груп“ с държавния Български спортен тотализатор.

„Отношенията между Божков и Домусчиев са си само тяхна тема. Що се отнася до въпросната паметна бележка – точките в нея не са коментирани по никакъв начин с представители на правителството и не са породили никакви действия“, подчерта Владислав Горанов.

Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Изберете новини от Вашата област

Благоевград Бургас Варна Велико Търново Видин Враца Габрово Добрич  Кърджали Кюстендил Ловеч Монтана Пазарджик Перник Плевен Пловдив Разград  Русе Силистра Сливен Смолян Смолян София  София област Стара Загора Търговище Хасково Шумен Ямбол

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София