Задържаният служител на НАП-Пловдив е жена, изнудвала фирма за 4000 лева

Служителят на НАП-Пловдив, за който вчера беше съобщено, че е задържан, е 60-годишна жена. Това стана ясно днес на пресконференция на полицията и прокуратурата.

Шефката на отдел към дирекция „Обслужване“ в НАП Ренета Иванова е поискала подкуп от 4 000 лв. от фирма за търговия с дрехи, за да приключи ревизията им с положителни резултати.

Това съобщи зам.-окръжният прокурор Галин Гавраилов. По думите му изнудването от страна на данъчната е започнало преди няколко дни, а вчера по обяд тя е получила половината от подкупа – 2 хил. лв. Парите са били белязани.

Арестуваха данъчен от Пловдив с 2000 лева подкуп

Тя е била хваната при операция на Икономическа полиция под ръководството на Окръжна прокуратура в момент на взимане на подкупа.

Още миналия четвъртък представител на фирма за търговия на дрехи е подал сигнал срещу данъчната. Тя е поискала голямата сума пари, за да „оправи“ евентуална проверка и да осигури положителни на дружеството резултати. Преди това били установени проблеми при отчитането на данъчните фактури, в резултат на които за търговското дружество би последвала проверка от НАП.

След подадения сигнал за изнудването е започнато досъдебно производство. От фирмата се разбрали със служителката да осъществят среща, на която да бъдат предадени парите. Тя се състояла в района на търговския обект, където тя получила половината от исканата сума.

Днес ще й бъде повдиганато обвинение за търговия с влияние и тя ще бъде задържана за 72 часа. След това съдът ще прецени дали да я остави за постоянно в ареста.

Разследващите са категорични, че тя е действала сама. Предвижданото от закона наказание е до 6 години затвор и глоба до 5000 лева.

Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Изберете новини от Вашата област

Благоевград Бургас Варна Велико Търново Видин Враца Габрово Добрич  Кърджали Кюстендил Ловеч Монтана Пазарджик Перник Плевен Пловдив Разград  Русе Силистра Сливен Смолян Смолян София  София област Стара Загора Търговище Хасково Шумен Ямбол

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София