Извадиха две живи бебета от руините след самолетната катастрофа в Карачи (снимки, видео)

Две бебета бяха извадени живи от руините часове, след като самолет „Еърбъс А 320” на пакистанските авиолинии с над 100 души на борда се разби в жилищен квартал на град Карачи.

От излъчени по местната телевизия кадри се вижда мъж, който изнася няколкомесечно бебе от мястото на авиокатастрофата, съобщи „Мирър“. Смята се, че семейството на детето е живяло в една от сградите, върху които падна самолетът. Засега не се съобщава какво е състоянието на родителите. 

По-късно изпод развалините беше извадено още едно бебе, видимо малко по-голямо.

Някои медии съобщават, че са спасени и по-големи деца. Все още обаче не е ясен точният брой на жертвите и ранените на земята, вероятно броят им ще расте в следващите часове. На мястото работят военни сили за бързо реагиране и пожарникари.

Снимка: AP/БТА

По-рано беше съобщено, че най-малко двама от хората на борда на самолета са оцелели, единият от които шеф на местна банка. Той е в болница в стабилно състояние. По последни данни досега са открити телата на 41 загинали.

Тела на загинали бяха откарани в най-малко две болници, където също така бяха приети за лечение около 12 ранени, повечето пострадали в домове на земята.

Пътнически самолет с над 100 души се разби в жилищен квартал на Карачи (снимки, видео)

Според медийни информации има и трети оцелял, но това засега не е потвърдено.

Катастрофата е станала само на 3 км от летището в Карачи при втори опит за кацане. В разговор с контролната кула пилотът първо докладвал за проблеми и с двата мотора на самолета.

„Последното съобщение, което чухме от пилота, беше, че самолетът има технически проблем. Той беше информиран, че двете писти са свободни за кацане и може да ползва която и да е от тях“, коментира директорът на авиолинията Аршад Малк.

Въпреки това пилотът решил да обърне и да направи втори опит. 

Снимка: AP/БТА

„Все още не е ясно защо е взел това решение“, добави Малк.

Машината първо ударила антена на мобилен оператор, а след това се разбила в жилищни сгради.

Снимка: AP/БТА

Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Изберете новини от Вашата област

Благоевград Бургас Варна Велико Търново Видин Враца Габрово Добрич  Кърджали Кюстендил Ловеч Монтана Пазарджик Перник Плевен Пловдив Разград  Русе Силистра Сливен Смолян Смолян София  София област Стара Загора Търговище Хасково Шумен Ямбол

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София