Facebook

Лечение в чужбина – мисията възможна

Живеем в изключително динамични времена. Всичко ни се случва на бързи обороти, така че не винаги можем да реагираме адекватно и на време, особено при не толкова приятни за нас събития.

Поставянето на тежка диагноза е сред нещата, които никой не желае да се случи на него или негови близки. За съжаление статистиката в тази насока не е приятна. България се нарежда на първо място по смъртност в Европа, а 81% от смъртните случаи у нас са в резултат на ракови и сърдечно-съдови заболявания*.

Само тези, които са минали по пътя да бъдат диагностицирани с тежко заболяване, знаят истинската цена за тях и за техните близки.

Поставен в такава ситуация, всеки реагира по различен начин, най-вече в зависимост от своите финансови възможности. Но при всички случаи основните фактори, за да може човек да се излекува са:

 • Точна и навременна диагноза
 • Правилно лечение
 • Възможност да си позволи най-добрите специалисти, които да гарантират предходните две

В търсенето им, голяма част от хората отправят поглед към чужбина, но това струва значителни по размер средства и е непосилно за повечето от тях. Колкото и да искат да са подготвени за това, малцина наистина са. A oще по-малко знаят, че именно животозастрахователните компании могат да дадат много добри и ефективни решения в тази насока.

Съществуват различни програми в зависимост от техния обхват и обезщетения. Чрез тях клиентът може да разчита не само да се покрият разходи за лечение (в страната или чужбина), но и да компенсира намаления си доход при така създалите се обстоятелства.

Ето и някои от основните предложения:

 • В момента на застрахователния пазар могат да се намерят както програми, фокусирани изцяло върху рака, така и такива, които покриват широк спектър от тежки заболявания, достигащи до над 30, дори 40 различни диагнози. При тях се изплащат застрахователни обезщетения в избран от клиента размер, като не съществуват ограничения за това как трябва да бъдат похарчени. Средствата могат да се използват както за лечение, чийто вид, място и време се определя изцяло от клиента, така и за покриване на други належащи разходи.
 • Животозастрахователните компании предоставят решения, които в случай на тежко заболяване осигуряват достъп до второ медицинско мнение от световни експерти. Тази услуга се предоставя чрез партньорства с международни медицински организации и представлява структуриран процес, който гарантира бързия достъп до експертиза от най-добрите специалисти. В резултат на това клиентите получават подробен медицински доклад, който включва прецизна диагноза и индивидуален план за лечение. Не са малко случаите от нашия опит, когато именно препоръките от експертния доклад са довели до по-точна диагноза, лечение, включително до спасяване на живот. Ето защо услугата се цени изключително високо от клиентите и е сред най-често използваните застрахователни покрития.
 • Съществуват и специални застрахователни програми с абсолютен фокус върху лечението в чужбина. Те са създадени, за да осигурят и платят всичко необходимо, свързано с:
  • потвърждение на диагноза;
  • осигуряване на селекция и препоръки за лечение в най-добрите болници по света, специализирани в лечението на конкретното заболяване;
  • всичко необходимо по транспортирането и настаняването на клиента, в страната в която ще се проведе лечението, вкл. на негов придружител
  • приема в болница и лечение, включващо всички необходими медицински услуги и лекарства
  • на практика неизчерпаеми финансови лимити, които да позволят всичко това да се случи

Така клиентът бива обгрижван през всички етапи на своето лечение. А това дава възможност през това време да се съсредоточи изцяло върху себе и своето оздравяване, без да се натоварва излишно с всички изброени детайли.

 • През последните години се наблюдава тревожна тенденция на намаляване на средната възраст на заболелите от тежки заболявания. Поради това всички тези застрахователни програми се предлагат и за деца, което дава възможност родителите да подсигурят и най-ценното си в тяхно лице.

Не е случайно, че изброените програми са най-търсените на пазара. Това е отражение на основните страхове на хората, породени от заобикалящата ни действителност.

Без значение от финансовите възможности на всеки клиент, застрахователната му програма превръща правилното диагностициране и лечение по цял свят в „мисията възможна“ за него. Тя дава сигурност, че той ще има необходимите средства за лечение и логистиката свързана с него, без да посяга към спестяванията си, да търси финансова помощ от близките си или чрез благотворителни кампании. А това е огромно облекчение за него и семейството му.

Вземането на решение за закупуването на застрахователна програма за тежки заболявания, която да защити даден човек и неговото семейство, рядко е на дневен ред. То зависи не само от неговите приоритети, но и от здравословно му състояние към даден момент. С напредването на възрастта се покачва както цената, така и вероятността да не може въобще да се застрахова поради влошено здраве.

Затова нашата препоръка е тези важни решения да не се отлагат, но винаги да се вземат осъзнато и информирано, на база професионалното представяне на възможностите чрез индивидуални предложения от застрахователните агенти.

*Източник: НСИ: „България 2018“ и „Здравеопазване 2018“

Ивелина Иванова

Специалист застраховки Заболяване и Злополука на MetLife България

Съдържанието е на партньор на Dir.bg

До колко смятате, че можете да си позволите скъпо лечение в чужбина?

Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Изберете новини от Вашата област

Благоевград Бургас Варна Велико Търново Видин Враца Габрово Добрич  Кърджали Кюстендил Ловеч Монтана Пазарджик Перник Плевен Пловдив Разград  Русе Силистра Сливен Смолян Смолян София  София област Стара Загора Търговище Хасково Шумен Ямбол

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София