Facebook

Мая Манолова обяви новия си проект

Обявяваме началото на Националната кампания „Малките пред големите“, с която ще обиколим цялата страна за подкрепа на обикновените хора и за да покажем силата на гражданското обединение.

Това заяви днес учредителят на гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова по време на форум за присъединяването на колективни и индивидуални членове и партньори към мрежата.

Мая Манолова представи гражданския си проект - платформата Изправи се.БГ

Кампанията „Малките пред големите“ е в защита на гражданите от произвола на чиновниците, на малкия бизнес – от административната тежест, на пациентите – от лошото здравеопазване, на потребителите – от монополите, на дребните земеделски собственици – от крупните арендатори, на избирателите – от изборните манипулации, на работниците – от некоректните работодатели“, обясни целите на кампанията Манолова.

Към платформата днес се присъединиха представители на майките на деца с увреждания, на инициативни комитети, свързани с опазването на въздуха и против презастрояването, правозащитници, лекари, адвокати, представители на на медицинските съсловия и пациентски организации, представители на културната общност, браншови и синдикални сдружения.

На събитието дойдоха и представители на движение „Днес“, синдикат „Защита“, шофьори от градския транспорт, хора, организирали социалната кухня през миналата зима, миньори от Бобов дол, шивачки от Дупница, на които Манолова е помагала.

В залата имаше учредители от София, Варна, Перник, Пловдив, Кюстендил, Благоевгра, Петрич, Дупница, Видин и други градове.

Мая Манолова няма да прави партия, а платформа за граждански натиск

„Хората във властта са страхливи, не са страшни. Те обичат сянката, не светлината. Ще ги осветяваме. Когато ни виждат обединени, те са в паника и се страхуват. Затова и България носи номер 111 на гърба си – България е на дъното на свободата на словото, на свободата изобщо, каза още Манолова.

По думите на Манолова гражданската платформа ще изгради опорни екипи в страната и към „Изправи се.БГ“ ще се присъединяват нови партньори – местни формални и неформални организации.

„Изправи се.БГ“ има електронна платформа на сайта си, която сме нарекли „Граждански натиск“. В нея хората от цялата страна и българи от чужбина могат да подават сигнали и жалби за зле работеща администрация или нарушени права“, каза още Манолова и добави, че проектът се финансира с лични средства на учредителите, както и с малки дарения през сайта www.izpravise.bg

Тя заяви още, че безплатните приемни за граждани ще продължат и гражданската платформа ще реагира на всяка несправедливост, на всеки сигнал за корупция, както и че ще усилва гласа на гражданите по проблеми, които са важни за тях.

Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Изберете новини от Вашата област

Благоевград Бургас Варна Велико Търново Видин Враца Габрово Добрич  Кърджали Кюстендил Ловеч Монтана Пазарджик Перник Плевен Пловдив Разград  Русе Силистра Сливен Смолян Смолян София  София област Стара Загора Търговище Хасково Шумен Ямбол

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София