Мая Манолова: Фандъкова обеща канализация до 2018-а, а цели райони живеят на септични ями

„Фандъкова е обещала на най-скъпите райони Драгалевци, Бояна, Княжево, Симеоново до 2017-2018 година да е изградена канализация, но ангажиментът не е изпълнен. Хората живеят на септични ями. Вчера бях в северните райони, там е по същия начин.“ Това заяви независимият кандидат за кмет на София Мая Манолова днес в сутрешния блок на БНТ.

„Нищо не е започнало, всичко е на фаза прединвестиционни проекти и проучвания“, обясни тя. Манолова подчерта, че този проблем е жизненоважен и трябва да се реши преди финала на програмния период, който е до 2020 година (плюс три години).

„Ако няма възможности за европари поради различни пречки и пропуски, това трябва да се каже честно и ясно на жителите, както и да се обясни в какви срокове и стъпки може да се направи без европрограма“, категорична бе тя.

Относно презастрояването на столицата, Манолова заяви, че „моделът, по който се управлява София досега е изчерпан, а и сбъркан чрез политиката на управлението да сгъстява строителството и да я задъхва.“

Тя представи своята идея за създаването на Северен град, като се започне от инфраструктура довеждаща до кварталите, а след това и създаването на административен център в летището на Доброславци.

„Това е шанс за младите и активните да се реализират и да си направят свой дом, което да ги стимулира да раждат повече деца“, заяви Манолова и допълни, че идеята е в този град строителството да е нискоетажно и еднофамилно. Проблемите на хората не могат да бъдат замитани, категорична бе тя.

Гражданският кандидат допълни, че е поела ангажимент да върне Витоша на гражданите, защото в момента планината е заложник на икономически интереси и на безхаберието на столичната община.

„Ще върнем достъпа до Витоша с лифтове и с автобуси, ще направим отново планината място за спорт на децата. Предвиждам със спортните клубове и с туристическите клубове да направим проект как я връщаме като място за спорт, възстановяваме занемарените влекове, възстановяваме ученическите писти, даваме по пет безплатни урока по ски за всяко дете“, представи тя идеите си за възстановяване на планината Витоша като целогодишно място за спорт и туризъм.

Работата по най-горещите теми е неглежирана и не се върши, заяви Манолова.

„Хората в Банкя си искат банята, вчера бях там. Искат минералните извори, искат старата слава на София с минералните извори“, обясни още тя и допълни, че минералните извори, баните, посегателството над Централната минерална баня и проблемите с концесиите на минералната баня в Банкя са сред проблемите, за които хората често споделят.

„Необходимо е лидерство в управлението на Столична община – кмет, който знае проблемите на столичани, решава ги и не се крие“, завърши изказването си Манолова.

Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Изберете новини от Вашата област

Благоевград Бургас Варна Велико Търново Видин Враца Габрово Добрич  Кърджали Кюстендил Ловеч Монтана Пазарджик Перник Плевен Пловдив Разград  Русе Силистра Сливен Смолян Смолян София  София област Стара Загора Търговище Хасково Шумен Ямбол

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София