Медици настояват за спешен ремонт на „Александровска” болница

Медици от „Александровска“ болница протестираха заради мизерните условия, в които лекуват пациентите. Здравните работници настояха да бъде направен спешен ремонт на клиниките, които са в окаяно състояние, съобщава Нова тв.

Още през 2016 г. пациенти на „Александровска“ болница се оплакаха от условията, в които се лекуват. Мястото е кожната клиника, а три години по-късно ремонт все още не е направен. Подобна е картината и в други отделения на лечебното заведение.

През август именно пропаднал таван по чудо не рани лекари и пациенти в Клиниката по алергология. „Аз не искам да загина, защото имам жена и две деца и ще нося каска, за да си предпазя главата, когато падне покрива“, каза д-р Андрей Коцев от Клиника по гастроентерология на УМБАЛ „Александровска“.

Недоволни от лошото състояние на материалната база здравни работници, студенти, специализанти и пациенти излязоха на протест. „Трагични, ронещи се стени. Липсва ремонт от 30-40 години и са нужни частични ремонти. Ние работим в този филм на ужасите от години. Болничните стаи са в окаяно състояние и никой не обръща внимание“, каза още Снежана Бочева от Клиника по кожни и венерически болести на УМБАЛ „Александровска“.

Протестиращите настояха да бъдат взети спешни мерки. „Ние се нуждаем от една модерна база, която да съответства на столицата на една държава-членка на ЕС“, заяви началникът на Клиниката по хематология на УМБАЛ „Александровска“ доц. д-р Евгений Хаджиев.

От ръководството на болницата увериха, че клиниките, които се нуждаят от спешен ремонт, ще бъдат обновени. Първоначално строителни дейности ще започнат в две отделения, като за целта здравното министерство отпуска 800 000 лв.

„Част от първия транш е отпуснат и аз не виждам в каква посока е насочен протестът. Ако е за искане на пари за ремонти, то той вече е постигнал своите си цели“, каза изпълнителният директор на УМБАЛ „Александровска“ доц. д-р Костадин Ангелов.

„Може би това влошаване на материалната база в годините назад – десетилетия вече ги е изнервило хората и те нямат търпение да чакат. Но ние гарантираме с нашия бюджет, че ще посрещнем тези разходи. Вече са осигурени 800 000 лева за ремонт на клиниките в критично състояние. Планират се още над 8 милиона лева за следващите три години“, обясни здравният министър Кирил Ананиев.

От 2013 г. досега направените в болницата ремонти възлизат на около 25 милиона лева.

Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Изберете новини от Вашата област

Благоевград Бургас Варна Велико Търново Видин Враца Габрово Добрич  Кърджали Кюстендил Ловеч Монтана Пазарджик Перник Плевен Пловдив Разград  Русе Силистра Сливен Смолян Смолян София  София област Стара Загора Търговище Хасково Шумен Ямбол

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София