Младежите, вилнели в автобус, в ареста с обвинения, Гешев покани родителите на съблеченото момче

Прокуратура повдигна обвинения и удължи на 72 часа ареста на четиримата младежи, които в петък вечерта се съблякоха голо до кръста 14-годишно момче в автобус на столичния градски транспорт, защото е с яке на ЦСКА. Вчера те бяха задържани и пострадалият ги разпозна. Освен това в рейса е имало камери, които са запечатали случилото се.

 Проговори момчето, съблечено в автобус: Удариха ме, защото носих фланелка на ЦСКА

В официално съобщение на прокуратурата се казва, че на 21 февруари, около 20.00 часа, в автобус номер 404 е била отнета чужда движима вещ – червена на цвят тениска с емблемата на ЦСКА и червено на цвят горнище (анцуг), от владението на непълнолетния Р., с намерение противозаконно да бъде присвоена, като за това е употребена сила и заплаха – удар в областта на лицето и заплаха – извършителите се заканили: „Махай дрехите веднага, или ще те пребием!“.

В хода на разследването са събрани достатъчно доказателства, че извършители са непълнолетните А., Д., Х. и Д. (по неофициална информация те се казват Антон, Денис, Христо и Дейвид – б.р.) – съответно на 15, 15, 16 и 17 години, които са действали като съучастници. Изготвено е постановление за привличането им към наказателна отговорност, като им е повдигнато обвинение за грабеж, за което могат да получат от 3 до 10 години затвор.

До този момент и четиримата задържани отказват да дават обяснения, съобщиха разследващи.

Междувременно главният прокурор Иван Гешев се срещна с родителите и момчето, като по негова покана в срещата участва и вътрешният министър Младен Маринов. Двамата запознаха семейството с предприетите от органите на прокуратурата и МВР действия по установяване на извършителите на престъпното деяние. Установено е, че те са непълнолетни лица. Предвид високата обществена опасност на деянието, Софийска районна прокуратура е постановила задържане на четиримата обвиняеми за срок до 72 часа, се казва още в съобщението.

Снимка: Пресцентър на прокуратурата

Междувременно пострадалото момче, което учи в държавното спортно училище и след инцидента спечели титла по самбо, получи пълна екипировка, фенски артикули и маратонки от фракцията „Трапеза бойс“ и журналисти, симпатизиращи на ЦСКА.

„Никой и никога не може да ти съблече „червената“ любов и духа. Той е за цял живот“, с това послание те са направили жеста за ученика.

 

Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Изберете новини от Вашата област

Благоевград Бургас Варна Велико Търново Видин Враца Габрово Добрич  Кърджали Кюстендил Ловеч Монтана Пазарджик Перник Плевен Пловдив Разград  Русе Силистра Сливен Смолян Смолян София  София област Стара Загора Търговище Хасково Шумен Ямбол

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София