Facebook

Подкупните служители на ДАИ изнудвали месарски бос за пари и луканка

Окръжният съд в Пловдив остави за постоянно в ареста тримата инспектори от ДАИ Димитър Янакиев, Станко Милушев и Паун Тенев, задържани при акция на ДАНС и обвинени в искане и получаване на подкуп, съобщиха от пресцентъра на Съдебната палата.

Трима подкупни инспектори в ареста след акцията в ДАИ-Пловдив, единият имал 12 имота

Магистратите прецениха, че при по-лека мярка има вероятност тримата да се опитат да въздействат на разследването или да извършат друго престъпление.

По време на заседанието стана ясно, че за разкриването на престъплението са използвани секретни разузнавателни средства и са кредитирани свидетелски показания. Тримата инспектори изнудвали собственика на известна месарска фирма Стоян Къртев за пари и продукти.

В ролята си на свидетел самият Къртев разказал, че на уговорена среща на паркинг на бензиностанция той е трябвало да занесе 300 лева и месни продукти – салам и луканка.

Друга свидетелка – Радосвета Дончева пък разказала, че и са били поискани също 300 лева, които е трябвало да остави в тоалетната на сградата на ДАИ. Сумите, които фирмите трябвало да плащат, са били в размер от 1500 до 1800 лева.

Янакиев, Милушев и Тенев са били следени със СРС-та от 29 май тази година. Те водили активни разговори с транспортни фирми, на които извършвали проверки, като ги привиквали в сградата на ДАИ и им обяснявали, че имат нарушения, като нерегистрирани превозни средства и че техни водачи няма удостоверения за професионална квалификация. Вместо да им пишат актове, те са искали подкупи, обясни в залата наблюдаващият прокурор Георги Гешев.

Според събраните досега доказателствени материали показанията на свидетелите изцяло кореспондират на установеното до този момент посредством СРС-тата. От централата на ДАИ установили, че всички тези фирми са имали действителни нарушения, които са били прикрити.

Налице са и всички факти, за да се направи обосновано предложение, че именно тримата инспектори на ДАИ са извършители на деянието, заяви съдията и остави обвиняемите за постоянно в ареста.

Решението подлежи на обжалване и протест.

Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Изберете новини от Вашата област

Благоевград Бургас Варна Велико Търново Видин Враца Габрово Добрич  Кърджали Кюстендил Ловеч Монтана Пазарджик Перник Плевен Пловдив Разград  Русе Силистра Сливен Смолян Смолян София  София област Стара Загора Търговище Хасково Шумен Ямбол

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София