Facebook

Пожарникари станаха хит в социалните мрежи, дават съвети

Пожарникари станаха хит в мрежата. Те са от Шеста Района служба по пожарна безопасност, която може би е най-известната пожарна в страната след като предизвика бум в социалните мрежи и то не със скандал, а с полезна информация. Затова влизат в социалните мрежи, предава Нова тв.

Огнеборците решават, че ще си спестят много тревоги, ако хората знаят по-добре какво да правят при пожар. „Скоро станахме над 3 хиляди човека, които ни харесват“, споделя пожарникарят Ивайло Димитров.

Статията му за това какво трябва да правим, ако кола се запали в движение става вайръл за часове. „Тази статия с горящата кола много ме изненада, че до толкова хора достигна. ФБ казва, че е достигнала до 173 хиляди човека. Не се знае просто от огъня какво ще стане коя жица ще даде на късо и колата тръгва от силата на стартера“, коментира той.

Полезната информация се пише и публикува напълно безплатно. Не с общинско финансиране, не по европейски проект. Няма и платена реклама. „Никога не съм мислил да направя платена реклама защото тя е напълно доброволна, за да се рекламираме трябва аз да извадя пари, а не ми е това целта. Те приятелите на пожарната сами ще ни намерят и очевидно ни и намират. Получавам и лични съобщения на най-различни теми, та дори и такива по-пикантни предложения. Влизат и канят на кафе директно“, разказва още Ивайло Димитров.

В социалните мрежи пожарникарите обясняват още защо у нас котетата на дърветата не се спасяват, както по филмите. „Котката е такова животно, което може да слезе и само на практика ние помагаме на стопаните или на живущите около мяукащото животно, защото стресът и тревогата и те са проблем“, казва огнеборецът.

За да не обвинят от Facebook огнеборците в плагиатсво и снимките в страницата им са авторски. Дело на дама, която гори в професията – Силва Тонева. „Когато е показана една ситуация, показано е как да се действа в една ситуация може би само като го прочетеш и го видиш някак си си вътре в нещата – в историята, в трагедията и може би можеш да възпроизведеш, че и на теб може да ти се случи и да знаеш как да действаш“, коментира тя.

Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Изберете новини от Вашата област

Благоевград Бургас Варна Велико Търново Видин Враца Габрово Добрич  Кърджали Кюстендил Ловеч Монтана Пазарджик Перник Плевен Пловдив Разград  Русе Силистра Сливен Смолян Смолян София  София област Стара Загора Търговище Хасково Шумен Ямбол

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София