Шефът на резерва при закрити врата в НС, Марешки със защитна екипировка в зала

Депутатите в Народното събрание изслушват на закрито заседание председателя на ДА“Държавен резерв и военновременни запаси“ Станимир Пеев. Той трябва да информира народните представители за състоянието на резерва и за освобождаване на различни артикули от него. Това стана по искане на ГЕРБ.

В същото време депутатите не приеха предложението на левицата да бъде изслушан премиерът Бойко Борисов по темата. Лидерът на БСП Корнелия Нинова възрази срещу изслушването на председателя на Резерва, тъй като, според закона за държавния резерв, отговорност за състоянието му носи Министерският съвет, респективно министър-председателят. Опитвате се да заметете въпроса, трябва премиерът, който по закон носи отговорност за това, да даде отговори, посочи от трибуната на парламента тя.

Първа точка на депутатите за днес е законопроект за ратификация на Рамково споразумение за съвместно възлагане на обществени поръчки при мерки за медицинско противодействие. След това НС ще премине към второто четене на Закон за действията по време на извънредното положение, въведено на 13 март у нас.

Лидерът на „Воля“ Веселин Марешки и зам.-председателят на парламентарната група Кръстина Таскова влязоха днес в пленарната зала в защитно облекло – гащеризони, ръкавици и маски.

Всички снимки вижте тук >>

Това предизвика възмущението на левицата. Валери Жаблянов поиска от председателя на парламента Цвета Караянчева да им нареди да напуснат залата и да се върнат в подходящо за институцията облекло.Той призова към сериозно поведение на народните представители.

Снимка: БТА

Те са преценили, че така е полезно за тяхното здраве, каза председателят на НС Цвета Караянчева.Тя подчерта, че в НС се извършват всички санитарни мероприятия, местата са хигиенизират, трибуната ще бъде дезинфекцирана на всеки час, но парламентът не може да спре работа.

Снимка: „Булфото“

В началото на заседанието квесторите раздаваха маски на депутатите в пленарната зала, които не са успели да се снабдят с такива.

Снимка: БТА

На свой ред Веселин Марешки беше категоричен, че в тези дни е важно какъв пример дават на хората техните избраници. Ние даваме най-отвратителния пример, „Столипиново“ и НС са местата, където най не се спазват разпорежданията срещу инфекцията, подчерта той. И призова да се вземат съответните мерки, за да не се допуска разнасяне на заразата. Марешки упрекна БСП, че от тях се чуват само искания за допълнителни привилегии – ако са в Банско, да излизат, да дойдат в НС, да си получават заплатите, например.

Снимка: „Булфото“

Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Изберете новини от Вашата област

Благоевград Бургас Варна Велико Търново Видин Враца Габрово Добрич  Кърджали Кюстендил Ловеч Монтана Пазарджик Перник Плевен Пловдив Разград  Русе Силистра Сливен Смолян Смолян София  София област Стара Загора Търговище Хасково Шумен Ямбол

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София