Шофьорът на джипа, убил млад мъж в София, се е предал

Шофьорът на джип, който тази сутрин блъсна и уби млад мъж на „Симеоновско шосе“ в София, се е предал в столичното Първо РПУ, съобщи БНТ.

Джип уби пешеходец в София

Сигналът за инцидента е подаден малко преди 7 часа. Младият мъж е пресичал в участък, където мантинелата е прекъсната, а наклонът позволява на шофьорите да карат бързо. Екипът на Спешна помощ е пристигнал на място няколко минути по-късно, но раните от удара са били изключително тежки и пешеходецът е издъхнал на място.

Шофьорът на джипа е избягал, а след това сам се е предал в Първо районно управление. По неофициална информация той е 65-годишен, а пробата му за алкохол е отрицателна. По време на разпита в полицията се е наложило да бъде откаран в болница, защото му прилошало.

Според експерти поставянето на повече повдигнати пешеходни пътеки ще намали инцидентите. Те са подходящи за прави дълги булеварди с по няколко ленти, тъй като се виждат отдалеч, а шофьорите намаляват инстиктивно.

Важно е също така те да бъдат добре осветени, защото особено в този момент от годината, когато дните са по-къси и имаме повече тъмни часове е много важна видимостта на пешеходците, коментира Илия Тодоров от Асоциацията на пострадалите при катастрофи.

Практиката показва, че най-уязвими сред пешеходците са именно децата и възрастните. Често тъмните дрехи, особено през зимата, ги правят невидими на пътя. Затова експертите съветват да се носят ярки цветове, както и светлоотразителни елементи, които могат да спасят човешки живот.

Практиката показва, че инцидентите рязко намаляват след поставянето на повдигнати пешеходни пътеки.

За съжаление, това е поредният нещастен случай на пътя. Статистиката на МВР показва, че от началото на месеца в пътни инциденти са загинали 15 души, а ранените са близо 250.

Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Изберете новини от Вашата област

Благоевград Бургас Варна Велико Търново Видин Враца Габрово Добрич  Кърджали Кюстендил Ловеч Монтана Пазарджик Перник Плевен Пловдив Разград  Русе Силистра Сливен Смолян Смолян София  София област Стара Загора Търговище Хасково Шумен Ямбол

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София