Шофьорът на НСО, блъснал дете, бил късан на изпити в службата

Състоянието на 14-годишното момче, което снощи беше блъснато от кола на НСО, остава тежко. Разследващите преглеждат записите от камерите в района.

Зад волана на служебната кола на НСО е седял младши-сержант с около четири години стаж в системата. Извършвал е рутинен курс. По информация на „24 часа“ той е бил късан на изпитите през последните две години. Бащата на 28-годишния шофьор е близък приятел на бившия шеф на службата Данчо Дяков и двамата били колеги във Военна полиция, твърдят още от вестника.

Снощи фаталният автомобил е возил секретаря на президента по външна политика Димитър Арнаудов. На връщане, когато шофьорът вече бил сам в колата, се е случил инцидентът.

Пред NOVA от службата поясниха, че той е кандидатствал за шофьор на специализиран автомобил, но не е отговорил на изискванията засега. В момента е редови служител без право да вози високопоставени лица.

Колата не е била част от кортеж, нито се е движила в специален режим на движение, категорични са от Националната служба за охрана.

„По данни на колегите не е имало охранявано лице в автомобила. Разследването вече се води от Военната прокуратура, защото те са компетентни по отношение на служителите на НСО“, коментира министърът на вътрешните работи Младен Маринов.

14-годишното момче е настанено в Окръжна болница в София. То е стабилизирано, но все още е с опасност за живота.

„Момчето е в реанимация, има средна черепно-мозъчна травма, с мозъчен отток и по-тежка лицево-челюстна травма. Има оток на гърдите и белия дроб, както и счупена ръка“. Това съобщи изпълнителният директор на УМБАЛ „Св. Анна“ д-р Славчо Близнаков.

Разследващите са иззели записи от камерите за видеонаблюдение в района. Разпитани са и очевидци на инцидента. Случката предизвика и политическия коментер на премиера Бойко Борисов в Брюксел.

„НСО е пряко подчинена на президента. Аз не обичам да се меся в работата на другите хора. Упрекът ми е, че не навреме и некоректно информират обществеността“, посочи Борисов.

Вицепрезидентът Илияна Йотова пък допусна, че от реакцията на министър-председателя относно „последния инцидент“ „вече прозира един страх от евентуален втори мандат на президента Радев“. Според нея вече е започнала кампания срещу Радев.

Предстои назначаването на автотехническа експертиза, която ще установи кой е виновен за катастрофата.

„Опитен е, с много изминати километри, не е наказван. Той е изключително стриктен и съвестен служител“, каза говорителят на НСО Веселин Нинов.

Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Изберете новини от Вашата област

Благоевград Бургас Варна Велико Търново Видин Враца Габрово Добрич  Кърджали Кюстендил Ловеч Монтана Пазарджик Перник Плевен Пловдив Разград  Русе Силистра Сливен Смолян Смолян София  София област Стара Загора Търговище Хасково Шумен Ямбол

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София