Адаптация по романа Глад

Адаптация по романа Глад

Адаптация по романа Глад! В страната шири се страх и паника в градовете и селата.

Няма място за тревога, всичко това е обща неволя.
В природата големия изяжда малкия и така е в бизнеса – сега малките ще фалират, а големите ще еволюират.
Хората ще се прегрупират, някой може и да се споминат, но това са нормалните неща в живота – раждаме се за да умрем и какво оставили сме след нас е важно.

Криза има само в нашите глави, а всичко друго е въпрос на адаптация.
В природата не оцелява задължително най-умният или най-силния, но със сигурност оцелява най-адаптивният.

Затова и ние ви казваме, че става дума за адаптация по романа Глад. Бедност и глад е имало от векове и всеки сам намира начин да го преодолее, имало е винаги и на хората в главите страхове и всеки сам лекарство за това си е прилагал.

Не се плашете, не се страхувайте, не вярвайте на медиите, които търсят сензация за сметка на вашите емоционални страдания.

Това са нормални неща. Имало е войни и чумни епидемии, имало е гибел много по света като това са нормалните неща.

В момента важно е да няма паника и стрес, защото той е истинският враг.

Така живеехме и през Комунизма – в страх и всяка къща се презапасяваше с консерви – зимнина, стотици буркани в мазетата, по един-два чувала брашно и десет-петнадесет кубика дърва като населението все се готвеше за най-лошото, но имаше ред и сигурност, имаше един вид спокойствие като тези хранителни запаси във всеки дом даваха спокойствие на всяко семейство.

Днес моделът е разрушен и селото не храни града. Днес живеем в динамични среда и грижата за всеки е оставена в ръцете на големите хранителни вериги като те се грижат за вашата храна, вода и нужните уреди.
Те са тези, които носят отговорността за населението в криза.
Именно те са тези, които ни снабдяват с всичко нужно.

Адаптация по романа Глад е просто урок по адаптиране в променена среда и това ще засегне всеки – някои финансово, други емоционално, трети здравословно, но едно може да се каже със сигурност – не се подавайте на паника и внушения, те със сигурност няма да ви помогнат нито в адаптирането нито в оцеляването. Държавата и веригите не са оставили никой да умре от глад, хората сме социални индивиди, които ще си помагаме и ще бъдем солидарни един с друг.

Място за паника няма на този етап. Държавата си функционира като някой иска да печели по време на криза, но скоро всичко ще се нормализира.
Затова адаптацията е полезна като тя ни учи на човещина и грижа към ближния е това, което бяхме позабравили в забързаното ежедневие.

У дома имаше дефицит на внимание един към друг и дефицит на семейна атмосфера да чакаме коледният дух веднъж в годината за да бъдем смирени и обгърнати с любов и традиция! Е сега това извънредно положение можем да го трансформираме в човеколюбие и да тушираме това изкуствено напрежения.
Адаптация по романа Глад надали ще се състой, но можем да бъдем една идея по-добри.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!