В БСП-Бургас ще избират между двамата си депутати водач на листа за изборите

16176652_1240050306088584_1842757149_n
В БСП-Бургас отново ще искат местен човек да е водач на листита им за предстоящите избори.

Най-вероятно от централата на партията ще избират между досегашните двама свои депутати – Петър Кънев и Атанас Зафиров. Петър Кънев за пореден път ще се опита да превземе парламента като водач на листа.

Край морето той се чувства добре и почти бургазлия, води битки за законово облекчаване на малкия и среден бизнес.

Хората от „Фердинандова“ 60 обаче мислят, че вече е крайно време водачът им да е местен, а да не е от друг регион. Така, ако от „Позитано“ сложат за водач Атанас Зафиров, това ще е първата спечелена битка и пробив партията да се отвори и за нови лица, а не отново на банките да стоят едни и същи хора с професия “депутат“.

През последните месеци Зафиров натрупа опит и самочувствие в национални каузи, справи се като опитен парламентарист, защитава каузата за Военния санаториум в Поморие, критикува методиката, по която Министерство на туризма отдава плажовете на концесия. Спечели симпатии и сред дясномислещи хора.

В средата на февруари ще е ясно кой ще води червената листа, а до края на същия месец – подредени и самите листи. В тях отново ще има места за коалиционни партньори.


Сред първите се очаква да бъде областният лидер на червените Николай Тишев. Другото известно име, което ще попадне в листата напред, е на бившия областен управител и депутат Любомир Пантелеев.
Източник: m.faragency.bg

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!