Airbus спира работа в Испания и Франция за 4 дни заради Covid-19

Еърбъс (Airbus) обяви днес временно спиране на прoизводството си за четири дни във Франция и Испания, предаде Франс прес. Това е времето, необходимо на самолетостроителя, за да приложи стриктни условия за безопасност, гарантиращи здравето на служителите на фона на епидемията от коронавируса.

Какви икономически мерки взима ЕС против коронавируса

Времето ще е достатъчно, за да въведем мерки за хигиена, отделяне на служителите на необходимото разстояние и почистване, които ще осигурят безопасността и здравето на служителите. Това се посочва в комюнике на групата и се уточнява, че ще се увеличи в рамките на възможното работата от вкъщи.

Тези действия се вписват в мерките за карантина, постановени от испанското и френското правителство в опит да се спре разпространението на епидемията. Във Франция придвижванията от дома до работното място са разрешени, само когато не е възможно да се работи дистанционно.

Испания е втората най-засегната страна в Европа с 9191 заразени, от които 309 смъртни случая и правителството предупреди, че има риск карантината за населението да продължи дълго.

Самолетостроителят работи с клиентите и доставчиците си, за да сведе до минимум влиянието на това решение върху операциите на компанията, сочи комюникето.

Един от синдикатите на групата – Форс увриер (Force Ouvriere) призова вчера в комюнике за пълна изолация, за да се предпазят персоналът и френската промишленост.

Бизнесът предложи 16 мерки на правителството заради коронавируса

Във Франция за Еърбъс работят 48 000 души, като А320 и самолетите на дълги разстояния А330, А350 и А380 се сглобяват основно в Тулуза, а хеликоптерите – в Маринян. Самолетостроителят разполага и със заводи в района на Париж – Сен Назер и Нант.

В Испания за Еърбъс работят 2700 служители в Хетафе, Толедо, Албасете, а в завода в Севиля се сглобяват военнотранспортни самолети, сред които А400М.

Едни от най-големите компании, най-вече в автомобилостроенето, вече предприеха мерки за ограничаване или спиране на производството, припомня АФП.

Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Изберете новини от Вашата област

Благоевград Бургас Варна Велико Търново Видин Враца Габрово Добрич  Кърджали Кюстендил Ловеч Монтана Пазарджик Перник Плевен Пловдив Разград  Русе Силистра Сливен Смолян Смолян София  София област Стара Загора Търговище Хасково Шумен Ямбол

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София