Американската армия поръча каски с добавена реалност за 22 милиарда долара

Американската армия подписа снощи договор за близо 22 милиарда долара с Майкрософт (Microsoft) за доставката на каски с добавена реалност за частите за водене на близък бой, предаде Франс прес.

Служители на Хуавей сътрудничели на китайската армия

Интегрираната система за добавена реалност (IVAS), която Майкрософт разработва с армия от три години, се изрази в договор на стойност 21,8 милиарда долара със срок на изпълнение от 10 години, съобщи министерството на отбраната на САЩ. Първият договор е за пет години с опция да се поднови за още пет, уточнява БТА.

Тези каски свързва очилата с добавена реалност ХолоЛенс (HoloLens), които вече са на пазара, с информационни услуги от разстояние („облачни“). Каските позволяват на бойните сили да направят по-добра оценка на ситуацията, позволяват обмен на информация и вземане на решения при един от вариантите за възможните сценарии, коментира Алекс Кипман от Майкрософт.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!