Андрей Райчев прогнозира, че няма да има кабинет Борисов 4

В разгара на предизборната кампания е в разгара социологът Андрей Райчев коментира може ли да се отрази скока на болните с коронавирус на изборните резултати и възможно ли е да се изкриви вота и представителността при влошаване на обстановката.

„Всеки резултат от вота ще бъде изненада и всичко е възможно да се случи. Но трябва да се каже, че никоя партия не превърна страха от заразата в оръжие, което е липса на манипулация по тази линия“, заяви в предаването „Офанзива с Любо Огнянов“ по NOVA NEWS Райчев.

Според социолога е напълно възможно тази година да има повече от два избора.

Райчев смята, че първото място на ГЕРБ е изненада, когато се погледнат събитията от лятото насам. Разстоянието между ГЕРБ и БСП се увеличава, не защото ГЕРБ върви напред, а защото БСП върви назад, въпреки че Корнелия Нинова спечели битката в партията. БСП ще загуби с повече от предишните избори, защото столетницата бе превърната в лидерска партия, твърди социологът.

За Райчев ДПС са в много благоприятна позиция, както във вътрешен, така и във външен план и са в подем. Могат да станат трети.

А според него Слави Трифонов трябва да продължи да мълчи, защото той е енигма, нещо като Симеон Сакскобурготски, това ще му даде повече шансове да остане на третото място.

Социологът не вярва да има еднолично управление на кабинет Борисов 4, защото настроенията срещу премиера от лятото не са изчезнали. За него логиката е да се направи експертно и временно правителство, но Бойко Борисов няма да изпусне мандата.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!