Бременна жена с Covid-19 е починала в болницата в Благоевград

Бременна жена с коронавирус е починала в болницата в Благоевград, съобщи bTV. Директорът на лечебното заведение потвърди информацията.

Жената е постъпила преди 3 дни и е настанена директно в реанимацията. Тя е имала проблеми с дишането и температура. Въпреки противопоказанията, й е направен рентген, който е установил двустранна бронхопневмония. Направена е консултация със София, дори е имало опит да бъде транспортирана в болница в столицата. Днес обаче е загубила битката за живот. Бебето не е имало шанс да оцелее.

По информация на struma.com жертвата на коронавируса е от Разлог. Жената е на 42 години и това е втората й бременност.

Тя е била бременна в петия месец. Била е настанена в болницата в изключително тежко състояние и незабавно била преведена в реанимация, където състоянието й се влошавало с всеки изминал ден.

Още една бременна жена е с Covid-19 в местната болница. Нейното състояние засега е стабилно и върви към подобрение.

„В „Майчин дом“ забелязваме отчетливо повишаване на случаи на бременни с COVID-19. В момента имаме около десет бременни и родилки. Само за последната седмица в лечебното заведение родиха няколко жени с коронавирус“, обяви днес пред Нова тв директорът на болницата проф. Иван Костов. „Не можем да кажем обаче, че наблюдаваме по-тежки случаи към момента в „Майчин дом“. Имаме повече, но това не се отразява на тежестта на протичането“, разясни той.

Съветът му към бременните жени, които се разболеят, е да не изпадат в паника.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!