БСП алармира: Две седмици преди изборите управляващите раздават милиони под масата на „свои хора”

БСП алармира: Две седмици преди изборите управляващите раздават милиони под масата на „свои хора”

„Свидетели сме на поредното раздаване на държавни средства под масата, на тъмно, от страна на правителстовто на ГЕРБ и техните коалиционни партньори от ОП. Става дума за предприятието за управление на дейности по опазване на околната среда – ПУДООС.

Председател на УС е министърът на околната среда и водите г-н Димитров. В началото на тази седмица с изумление открихме, че въпросното предприятие е отворило за събиране проекти, свързани с общини във ВиК сектора – пречиствателни станции, водопроводи, канализации и друг тип съоръжения.

Срокът за кандидатстване e от началото на тази седмица, понеделник, до петък”. За това алармира по време на пресконференция на „Позитано 20” кметът на Дряново и член на ИБ на БСП Трифон Панчев.

Той уточни, че в рамките на пет дни всички общини, които имат готови проекти могат да кандидатстват за въпросните съоръжения, като списъкът с документи, които трябва да се приложи, е 2 страници. По думите му обаче заради краткият срок общините няма да могат да се подготвят за тази процедура: „Разбира се ще успеят само тези, които са предупредени предварително от страна на властимащите”.

„Две седмици преди изборите управляващите продължават да раздават милиони под масата на „свои хора”, каза още Панчев и допълни, че тази процедура е дискриминационна, съмнителна и създава предпоставки България отново да бъде споменава в негативните хроники на ОЛАФ и други контролни институциии.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!