БСП готви закон за държавен спасителен фонд за Северозападна България

Лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви, че партията подготвя законопроект за създаване на държавен фонд за развитие на Северозападна България.

Още по темата

По думите й, този фонд ще касае петте северозападни области Видин, Монтана, Враца, Плевен и Ловеч и ще бъде много важен за развитието на икономиката, инфраструктурата, образованието и земеделието, както и за спиране на обезлюдяването на региона.

Лидерът на социалистите посети Монтана по повод общинска конференция на партията в града.

На общинската конференция е имало ползотворна дискусия по различните секторни политики, които да се предложат със законопроекта, отбеляза Нинова.

„За хората в БСП това е дълго жадуван законопроект и те имаха много предложения по него„, обяви лидерът на партията. Тя коментира, че години наред управляващите правят програми за развитие на Северозападна България, който е най-бедният регион в ЕС, но не обезпечават финансово нито една от тях и, по същество, не правят нищо за този край на България и за намаляване на изоставането му от останалите части на страната.

Нинова коментира, че сега се вижда, че социалните мерки на правителството за справяне с кризата с коронавируса са били недостатъчни и са генерирали само безработица, бедност и увеличаване на неравенствата. В резултат на тези мерки голяма част от малките и средните фирми са в критично състояние, а много хора са без доходи.

На въпрос за позицията на БСП по Закона за социалните услуги Нинова заяви, че партията остава против възлагането на социални услуги на частни лица и смята, че тази дейност трябва да остане в правомощията на държавата и общините, но същевременно смята част от закона за полезна и заради това нейните представители са гласували „въздържал се“ при обсъждането на проекта.

Общинската конференция на БСП в Монтана номинира Корнелия Нинова за лидер на партията и преизбра досегашният председател на организацията в Монтана Камелия Трифонова.

Loading...

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Сайта не носи отговорност за написаните коментари

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Изберете новини от Вашата област

Благоевград Бургас Варна Велико Търново Видин Враца Габрово Добрич  Кърджали Кюстендил Ловеч Монтана Пазарджик Перник Плевен Пловдив Разград  Русе Силистра Сливен Смолян Смолян София  София област Стара Загора Търговище Хасково Шумен Ямбол

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София