БСП избра нов предизборен щаб, оглави го Кристиан Вигенин

НС на БСП избра нов Национален предизборен щаб за предстоящите парламентарни избори. В новия щаб са привлечени и експерти, а съставът е намален до 8 души. Всеки член на щаба ще отговаря за различен ресор.

Още по темата

За председател на предизборния щаб на БСП бе избран Кристиан Вигенин.

Щабът е намален до осем души, в него са привлечени и експерти. Всеки член ще отговаря за различен ресор, според решението.

За „Партийна и организационна дейност“ ще отговаря Динко Желев; за „Анализи, стратегии, послания“ – Теодор Славев; за „Коалиционна политика и местна власт“ – Атанас Зафиров; за „Международна дейност“ – Мирослава Гатева.

За медиите и предизборната реклама ще отговаря Иван Ченчев; за връзка с ЦИК – Вяра Емилова.

Ресор „Младежки инициативи“ е поверен на Габриел Вълков, а финансовата дейност е за Александър Нейчев.

Всеки един от отговорниците по ресори в предизборния щаб ще работи с екипи от професионалисти, се посочва в съобщението.

Преди заседанието на Националния съвет на партията относно задачите пред БСП, Александър Симов заяви коментира, че партията не е постигнала поставените задачи на предишните избори и трябва нещо да се промени. Според Симов, няма по-реалистична цел от победата и БСП е в състояние да я постигне.

Според Румен Гечев БСП трябва да промени подхода към избирателите, които не разбрали какво предлагат в програмата си. Нашият фокус беше към ГЕРБ, а се оказа, че имаме и други конкуренти, коментира още той.

Приеха план за действие

Националният съвет на БСП прие с мнозинство доклада на председателя Корнелия Нинова по актуалната политическа обстановка и предстоящите задачи за предсрочните избори, съобщиха от пресцентъра на партията.

Националният съвет е утвърдил и план за действие на левицата съобразно обобщените анализи от парламентарните избори.

Планът за действие има за цел да очертае мерките за преодоляване на допуснатите слабости и да даде посока за засилване на влиянието на БСП в обществото с оглед предстоящата кампания.

В него са очертани краткосрочните мерки, свързани с дейността на Националния предизборен щаб, с начина на подреждане на кандидатските листи и подготовката на посланията, платформата и визията на кампанията.

Средносрочните мерки имат за цел вътрешна консолидация на партията и активен диалог, както и с коалиционни партньори и други леви формации. Обсъдени са били въпросите за организационното укрепване на партията, дигитализацията и новите технологии, които могат да бъдат използвани.

Целта е БСП да бъде силна, отговорна и идейно ясна политическа формация, която си поставя високи цели на предстоящите парламентарни избори – да бъде партия на стабилност, принципност и последователност в политиката, се казва в прессъобщението.

Националният съвет на БСП е обсъдил и приел с мнозинство всички решения по предложените документи.

На заседанието единодушно е бил избран Националният предизборен щаб, както и са били приети структурата, щатът и бюджетът на НС на БСП за 2021 г.

Днес бе първото от предвидените до края на месеца три заседания на партията. 

Националният съвет на БСП ще заседава и на 22 май, и на 30 май, посветени на важни решения за предстоящите парламентарни избори.

На заседанието на 22 май се предвижда Националният съвет да избере новия състав на Изпълнителното бюро и да определи водачите на листите и местата за коалиционните партньори и гражданската квота.

На последната предвидена дата – 30 май, НС на БСП ще се събере, за да одобри окончателно листите за народни представители. Тогава ще стане ясно дали лидерът на БСП Корнелия Нинова ще води листи в Пловдив и в столицата. Рокади в останалите областни центрове също са възможни.

Учредиха ново течение в БСП – Платформа „Социализъм XXI век“

Докато Националният съвет на БСП заседаше социалисти в НДК учредиха ново идейно-политическо обединение Платформа „Социализъм XXI век“. Те приеха манифест, в който се казва, че БСП е допуснала груби политически грешки и настояват за нова предизборна платформа и нови лица, предаде БНР.

Вижте снимки >>

Сред учредителите са Георги Пирински, Валери Жаблянов, Георги Божинов, Юрий Асланов и Велислава Дърева, която заяви, че след провала на парламентарните избори е било задължително лидерът на партията Корнелия Нинова да подаде оставка.

Учредителна среща на обединение в БСП „Социализъм 21 век“ се състоя в зала 6 на НДКпност и последователност в политиката

Учредителна среща на обединение в БСП „Социализъм 21 век“ се състоя в зала 6 на НДКпност и последователност в политиката

Снимка: БТА

„Мисля, че политическата култура и почтеност изисква съответният председател да вземе своето решение и да си подаде оставката, така че ние не правим партия в партията. Ние сме партия, защото има БСП, която е на 130 години, има една паралелна партия, лидерска, която е на пет години“, каза Дърева.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!