БСП издига Здравко Милев за кандидат-кмет на Кюстендил

БСП издига Здравко Милев за кандидат-кмет на Кюстендил. Това се разбра на общинската конференция на червените в града. Във форума участват 145 делегати и най-много гласове  – над 80, получава Милев, съобщиха местните медии.

В съобщението на БНР се казва, че БСП-Кюстендил за пръв път не издига свой кандидат за кмет на общината, а ще подкрепи Здравко Милев от местен инициативен комитет.

Здравко Милев е бил служител на банка във Виена, на 61 години е.
Кандидат-съветническата листа на социалистите се оглавява от председателя на общинската структура на БСП Росен Раденков, в нея влизат добре познати имена от паритйния актив в града и общината, има и нови имена.

Кандидатурата на Здравко Милев за кмет на Кюстендил не е случайност, подготвяме я от около година, каза лидерът на БСП – София и член на Изпълнителното бюро на партията Калоян Паргов, който присъства на общинската конференция на БСП – Кюстендил днес. Според него изборите там ще бъдат оспорвани и ще има балотаж.

„Залогът за Кюстендил е много висок. Досегашният кмет Петър Паунов е от доста време на поста и е натрупал негатив. У гражданите на Кюстендил има разочарование“, допълни Паргов, цитиран от „Фокус“. „Затова е необходима промяна. Нужна им е нова перспектива за развитие на града, а тя е свързана с развитие на икономиката, разкриване на нови работни места, връщане на младите хора в града“, коментира още той.

Калоян Паргов добави, че Здравко Милев е имал около 8 месеца, за да се подготви за тези избори. „Разбира се, предстои още много работа да свършим всички заедно до горещата фаза, която започва на 27-и септември“, каза Калоян Паргов. „Листата на БСП за общински съветници беше обсъждана на няколко събрания досега. В тази ситуация винаги има щастливи, други не са много доволни. Вярвам обаче, че след днешната конференция кюстендилската организация тръгва към изборите по-мотивирана и по-мобилизирана“, посочи още Паргов.


Източник: Епицентър

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!