БСП се регистрира за участие в местните избори на 27 октомври

„БСП за България“ се регистрира в ЦИК за предстоящите местни избори.

На регистрацията присъстват лидерът на партията Корнелия Нинова, заместник-председателят на партията и председател на Националния предизборен щаб Кирил Добрев и заместник-председателят на ПГ на „БСП за България“ Георги Свиленски.

Тръгваме с надежда и вяра, че може да се промени моделът на управление в общините, каза лидерът на БСП Корнелия Нинова пред журналисти след регистрацията в ЦИК за местните избори, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

„Сигурно няма да е лесно, но тръгваме с надежда и вяра, че може да се промени моделът на управление на общини. Внесохме току-що 10 хил. подписа“, подчерта още Нинова.

Тя припомни, че сега партията има одобрени 161 кандидати. „Продължаваме. Има много богата палитра от кандидати. Потвърждаваме досегашните си успешни кметове“, заяви още Нинова. Тя посочи, че новото е, че на много места общинските структури издигат местните авторитетни личности, около които се обединява само БСП. Лидерът на партията заяви, че онези, които искат промяната, но не могат сами, търсят БСП. За Мая Манолова Нинова посочи, че решението ще бъде взето от градската конференция на 11 септември и на 15-ти от Националния съвет. Нинова не скри, че Манолова има най-много номинации в София. „Продължават да я номинират и решението ще бъде на 11-ти“, каза още Корнелия Нинова. На въпрос дали има други номинации за кмет на София, Нинова отговори, че има и много други.

Лидерът на БСП подчерта, че БСП ще се бори за повече общини с безплатни детски градини, работещи общински болници. По думите й средството за това е спечелването на състезанието на повече места. По отношение на целите, които партията си поставя, Нинова подчерта: „Конкретно увеличаване на 100 % на кметовете. Удвояване на резултата, който имаме сега. Очакваме от това, което виждаме неприятна и компроматна кампания. Съдим по това, което започва с Мая. Ще отговорим с конкретни предложения за общинското и местно самоуправление, позитивно, с млада, свежа и хубава кампания“, коментира още Нинова.

Крайният срок за подаване на заявление за регистрация в ЦИК на партиите и коалициите е до 17.00 часа на 11 септември 2019 г. и се извършва по реда на Решение № 706-МИ от 23 август 2019 г.

Очаквайте подробности!


Източник: Епицентър

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!