Буяр Османи: Отношенията с България са на най-ниско ниво заради изборите

Външният министър на Република Северна Македония заяви днес, че няколкото протестни ноти от България и извикването на разговор на изпълняващия длъжността посланик на Република Северна Македония в София са свалили отношенията между двете страни на най-ниско ниво, предаде агенция МИА.

Още по темата

„Мога да констатирам, че сме на може би най-ниската точка в последно време, но мисля, че има потенциал за връщане на доверието, нормалната комуникация и сътрудничеството, ако има рационален дебат и подход. Обикновено изборите не помагат за рационализиране на дебата, не само в България, но и навсякъде“, каза Османи на среща с журналисти.

Той посочи, че ситуацията е била подобна и когато е имало избори в Република Северна Македония.

Османи добави, че България и ЕС имат интерес от започването на преговори с Република Северна Македония през юни, защото по-нататъшното отлагане ще направи процеса непредвидим.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!