„Българско лято“ алармира: Привикаха застъпниците ни в МВР – Ямбол

От „Българско лято“ съобщават, че днес са привикани в местната полиция всички техни застъпници в Ямбол и областта.

„МВР е започнало да привиква десетки хора, декларирали, че искат да бъдат застъпници и да гарантират честния вот. Любопитното е, че всички „профилактирани“ са регистрирани от партията на Васил Божков „Българско лято“, която се явява с мандатоносител БНО.“, съобщават от партията. 

С партията се е свързала Румяна Станкова (един от застъпниците), която е разказвала, че призовката ѝ е връчена в 8:30 сутринта и е трябвало да бъде в 9 в полицията. Затова се наложило да отиде с детето си.

Друга дама, която също е регистрирана за застъпник, обяснява, че призовките са получени късно снощи или тази сутрин. Едва когато хората се събрали в полицията установили, че всички са регистрирани за застъпници на една и съща листа, но че никой няма представа, за какво ги викат, съобщават от партията на Васил Божков. И допълват, че нямат конкретна информация дали това ще стане практика и в останалите места на страната.

„Бухалките продължават. Всеки от застъпниците ни в 31 МИР – Ямбол е повикан лично, за да даде показания, защо се е записал доброволно в защита на вота“, коментират от „Българско лято“. И излизат с конкретно питане:

„Задаваме въпрос на МВР – Ямбол: това практика ли е за всяка партия?“

Въпросът е по-скоро реторичен, тъй като до момента не е имало подобни сигнали, свързани с нито една от останалите листи. Вероятно връзката е, че Васил Божков и „Българско лято“ са откровена опозиция на сегашните управляващи, за разлика от други партии, твърдят от партията.

Позиция по случая зае и председателят на „Българско лято“ Борил Соколов, който е кандидат за депутат с №14 и водач на листата в 24 МИР – София.

„Бъдете смели – да спрем натиска и да си върнем държавата“, написа той в профила си във Фейсбук.

 

Агитационен материал на ПП Българско национално обединение – БНО

Купуването и продаването на гласове е престъпление


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!