Васил Божков пусна снимка с череп и обяви: Идвам

Бизнесменът, клиент на прокуратурата и кандидат-политик Васил Божков публикува иронична снимка с череп, какъвто е прякорът му, и хвърли словесни стрели към главния прокурор Иван Гешев.

„Европейската заповед за арест, издадена от прокуратурата без санкция на съда, е невалидна. Това реши Съдът на ЕС в Люксембург. Още вчера Уестминстърският съд (Westminster Мagistrates“ Court) в Лондон е прекратил всички дела от България, образувани от Иван Гешев и неговите предшественици по европейски заповеди за арест. Определени са като „негодни“…. Това решение важи и за онази европейска заповед за арест, за която се твърди, че е издадена и на мен и връчена на назначен от Каскета служебен защитник. Дори и да има такава заповед, тя вече е негодна. Като Иван Гешев. #БъдетеСмели“, написа Божков във Фейсбук.

Както dir.bg съобщи днес по-рано, Административният съд в София отмени решение на НАП от миналата година за запор на лично имущество на обвиняемия бизнесмен, който успя да замине за Дубай и все още е там. Става дума за три негови имота. Сред посочените от съда причини са липса на ясни данни за размера на това имущество в атакуваното постановление, собствеността на това имущество, доказателства, че длъжникът умишлено се освобождава от активи, липса на яснота дали възбраната затруднява съществено дейността и други. „При липса на обоснованост и мотивираност по отношение вида и размера на предполагаемите бъдещи публични вземания, отсъствие на данни за реалния обем на предходните обезпечения на същото задължение, наложената възбрана върху имуществото на длъжника, посочено в процесното постановление, формира извод за непропорционалност и несъразмерност“, се казва още в мотивите на съда. Магистратите са категорични, че е „невярно“ твърдението за направен анализ на получените от Божков доходи. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!