Виртуален тур в „къщата на Хиндилян“ събра рекордни гледания (видео)

Рекорден брой са гледанията на виртуалния тур на ОИ „Старинен Пловдив“, съобщиха от общината. Само за пет дни близо 20 000 души са гледали онлайн разходката, която екипът на ОИ „Старинен Пловдив“ направи в къщата на Степан Хиндлиян. Турът, който се проведе на 3 април 2021 г., беше по повод 52 години от създаването на Управление „Старинен Пловдив“ и беше излъчен от Фейсбук страницата на института.

Инициативата предизвика голям отзвук и десетки коментари. Виртуалната обиколка събира най-много гледания от Пловдив, Асеновград, София, Варна, Кърджали и Бургас, сред зрителите са и Фейсбук потребители от Канада, Великобритания и Белгия. Зрителските мнения отбелязваха отличното състояние на обекта, който е паметник на културата. Адмирации получи и уредника Мария Колева, която влезе в ролята на виртуален гид.

„Няма активност и усилие, което да не си струва, за да популяризираме магичните места, потайностите и красотите на нашия старинен град по един нов начин“, е коментирал директорът на ОИ „Старинен Пловдив“ Богомил Грозев, цитиран в съобщението.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!