Вицепремиерът Николова: Демографската ни политика е насочена към цялото население на България

Заместник министър-председателят по икономическата и демографската политика Марияна Николова взе участие в Срещата на високо равнище за демографската политика, която се провежда в унгарската столица Будапеща. Това съобщиха от Правителствената информационна служба.

В изказването си на форума вицепремиерът отбеляза сериозните усилия на страната ни в отговор на демографските промени. Като ярък пример за ангажираността на държавата за подпомагане на семействата и насърчаване на раждаемостта Николова посочи осигуряването на повече възможности и повече финансов ресурс за асистирана репродукция.

„Демографската политика е насочена към цялото население на Република България и е ориентирана не само към увеличаване на раждаемостта, а също акцентира върху повишаване на качеството на човешките ресурси“, изтъкна още заместник министър-председателят Николова.

Заедно с българския вицепремиер на Срещата на високо равнище за демографската политика, която се провежда за трети път в Будапеща, участват още министър-председателят на домакините Виктор Орбан, премиерът на Чехия Андрей Бабиш, президентът на Сърбия Александър Вучич и бившият австралийски премиер Тони Абът.


Източник: Епицентър

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!