Властите в Русия: Здравословното състояние на Навални е „задоволително“

Здравословното състояние на руския опозиционер Алексей Навални е „задоволително“. Това заяви днес Федералната служба за изпълнение на наказанията (ФСИН), след като вчера негови близки биха тревога и заявиха, че здравето му се влошава, откакто е изпратен в наказателната колония, предава Франс прес и БТА.

„По искане на затворниците на 24 март бяха проведени медицински прегледи“ и здравословното състояние на Навални бе „преценено като стабилно и задоволително“, съобщи ФСИН на руските осведомителни агенции, цитирани от АФП.

Сподвижниците на намиращия се в затвора руски опозиционен лидер Алексей Навални заявиха по-рано, че се тревожат от влошаване на здравословното му състояние, предаде Ройтерс.

44-годишният Навални бе вкаран в затвора миналия месец за две години и половина по обвинения, които той определя като изфабрикувани. Той бе арестуван през януари след завръщането си в Русия от Германия, където се възстановяваше от предполагаемо отравяне с нервнопаралитично вещество.

Миналата седмица Навални започнал да усеща силни болки в гърба и единият му крак се е обездвижил, като не е могъл да стои на него, според близкия му сподвижник Леонид Волков, който каза, че на опозиционера са му били дадени само две хапчета „Ибупрофен“.

Навални излежава присъдата си в наказателна колония във Владимирска област на около 100 км източно от Москва.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!