В британските магазини масово се продават български козунаци

В британските магазини масово се продават български козунаци
В много британски магазини за хранителни стоки се продават български козунаци за Великден, съобщи туристическия сайт TravelNews.

Онлайн изданието е открило традиционния десерт в различни търговски обекти в Кеймбридж, Хейвърхил и Лондон.

Цената им е около 2.29 паунда, като дори има и в Lidl, Tesco и в други големи вериги. Отделно се продават и в българските магазини на Острова. Козунаци правят още и в българските пекарни и баничарници. Те се купуват от англичани и от други хора от различни народности, обясниха служители.

Други наши стоки също могат да бъдат намерени в големи супермаркети в Лондон. Има българско кисело мляко на цена от 1 до 1.89 паунда в пластмасова опаковка. В стъклен буркан са от 2.99 до 3.29 паунда. Сиренето върви от 4.49 паунда в кутия от 400 грама и стига до 5.99 паунда в зависимост дали е краве или овче. В метални кутии е около 9.69 паунда за 1.5 кг.

В българските магазини на Острова могат да бъдат намерени всякакви видове родни храни. В тях пазаруват дори англичани, гърци, турци, румънци, сърби и други, обясниха живеещите там сънародници.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!