В деня на храбростта: Да има ли наборна военна служба?

Защо денят започва така? 

Защото вече поставят ваксината на „Пфайзер“ и на деца, засега само в Канада. 

Президентът открехна завесата за служебния премиер, засега знаем само, че ще е мъж. 

Тайните на преговорите за Брекзит излизат на яве, главният европейски преговарящ Мишел Барние ги описва в книга. 

А може би, защото два английски отбора ще спорят за титлата шампион на Европа.

Подробно за темите от началото на деня, чуйте в този Podcast:

Последвайте ни в: Spotify – Google Podcasts – Anchor – Breaker – Pocket Casts – RadioPublic

А какво ще кажете за това?

Ако допреди четири години за едно място в армията е имало по-малко от един военнослужещ, сега за същото се съревновават минимум четирима. Има формирования, в които до 15 души се съревновават за едно място. Така според министъра на отбраната в оставка Красимир Каракачанов до 3-4 години ще се реши проблемът с кадрите за Българската армия.

Друга възможност за това е Законът за доброволната военна служба, като по думите му много млади момчета и момичета могат да получат умения като военнослужещи, а тези от тях, които преценят, че това е тяхното призвание, могат да останат в армията като кадрови войници. По думи на министъра тенденцията е за връщане на наборната военна служба, както стана през последните години във Финландия, Норвегия, Швеция и Сърбия, а в Австрия и Гърция пък я увеличиха с няколко месеца.

Ето защо ви питаме:

Гласувайте и коментирайте по темата в страницата на подкаста. Най-интересните ваши мнения ще цитираме в обедния новинарски Podcast точно в 12 часа.  

Искате ли да се чуе вашият глас в Podcast новините? 

Ако желаете лично да споделите мнение по темата, да изпратите новина или да предложите идея, пишете ни на e-mail PodcastNews@dir.bg, като оставете име и телефон за обратна връзка. Ние четем всички отзиви.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!