В извинение Amazon призна, че някои шофьори трябва да уринират в бутилки

Гигантът в онлайн търговията Амазон (Amazon) се извини пред американски конгресмен заради това, че е отрекъл съществуването на своя практика, при която служителите са принудени да уринират в пластмасови бутилки, предадоха световните агенции.

„Знаем, че нашите шофьори могат да имат и са имали проблеми, за да намерят тоалетни заради трафика или пък когато пътуват по селски пътища. И това на практика е случаят при коронавирусната пандемия сега, тъй като много обществени тоалетни бяха затворени„, се казва в изявление на компанията.

До полемиката се стигна миналата седмица с туит на демократа в Камарата на представителите Марк Покан, представител от щата Уисконсин. Той обвини Амазон, че кара служителите си да уринират в пластмасови бутилки и каза, че фактът, че гигантът плаща по 15 долара на час, не означава, че той е прогресивно работно място.

Тогава в официален акаунт на Амазон се появи отговор, който гласеше, че ако твърдението за уринирането в бутилка е вярно, то никой нямаше да работи за компанията.

Но много медии цитираха разкази на служители за такава практика. А медията „Интерсеп“ дори каза, че се е сдобила с вътрешни документи, показващи, че ръководни кадри на компанията са знаели за тази практика. Според разказите на служителите те нямали време да отидат до тоалетната заради темпото на работа, наложено от Амазон.

След тези разкрития се стигна до извинението на компанията към конгресмена. В него се казваше, че при предишния си отговор, компанията не е взела предвид случая със шофьорите на Амазон, а е имала предвид само служителите в центровете на компанията, които във всеки момент могат да отидат до тоалетните на тяхно разположение там. Компанията каза, че проблемът при шофьорите е стар и тя търси начин да го разреши.

Конгресменът, на който бяха поднесени извинения, пък каза, че Амазон не се отнася с достатъчно уважение към служителите си. „Започнете да признавате какви неподходящи условия на труд създавате за ВСИЧКИ ваши служители“, препоръча той в туит към Амазон.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!