Георги Терзийски за боклуците под АМ „Струма”: Държавата ще влезе във функциите си

Под съоръжението отпадък няма. Това заяви шефът на управителния съвет на Агенция “Пътна инфраструктура” Георги Терзийски в ефира на БТВ.

„АПИ взема крути мерки, за да накара собственикът да извози депонираните отпадъци на регламентирани места, за да не застрашава съоръжението. Агенцията прави всичко, за което има правомощия, увери той.

„В годините служители на областно пътно управление Кюстендил са извършвали линейна охрана и са докладвали за състоянието на съоръжението. Нямало е информация под съоръжението да е имало отпадъци на рециклиращата фирма“, поясни Георги Терзийски.

„Дали някой не си е свършил работата други ще го установят. В момента текат процесуално-следствени дейности“, напомни Терзийски.

„Държавата ще влезе във функциите си. Имаме абсолютно взаимодействие между институциите. Сигнали в АПИ са получени 4 април 2018 г. от Община Дупница, извършили сме проверка, но не сме установили депониране на отпадъци“, стана ясно от думите му.

След увреждането на съоръжението подадохме сигнал до прокуратурата. Терзийски напомни, че функциите на АПИ са ремонт и поддръжка на пътища.

От думите му стана ясно, че нанесените щети са за 1,8 млн. лева. Те ще бъдат изискани от собственика на фирмата, нарушила закона с безотговорността си.


Източник: Епицентър

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!