БългарскиEnglishFrançaisDeutschΕλληνικάРусский

Големите вериги ще правят отстъпка от 25 ст. на литър

Актуализацията на държавния бюджет е публикувана в Държавен вестник днес. Както е известно, промените залагат отстъпка от 25 стотинки за литър гориво. Тя обаче ще може да бъде ползвана в края на седмицата и то не във всички бензиностанции.

Текстът за 25 ст. отстъпка от цените на горивата влиза в сила до 3 дни след обнародването в Държавен вестник, каза по БНТ Андрей Делчев от Българската петролна и газова асоциация.

„Ако днес ви върнат 25 ст. за литър гориво, след това бензиностанцията няма да може да претендира тези пари да си ги върне“, отбеляза Андрей Делчев. Той изрази очакване мярката да започне да се прилага в събота. Предполага е, че този срок се дава, за да може фирмите да се подготвят.

Големите вериги досега са поели ангажимент, че ще прилагат мярката. Трябва да се покаже талонът на превозното средство. Процесът ще отнеме повечко време пред касите и трябва търпение, коментира Делчев. По думите му персоналът е подготвен, така че мярката трябва да започне да се прилага безпрепятствено. Той посъветва хората да се информират предварително дали могат да ползват отстъпката в бензиностанцията, където зареждат.Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!