Гърция мести девет министерства в комплекса на бивш завод в Атина

Гръцкият премиер Кириакос Мицотакис официално оповести днес план за преместването на девет министерства от центъра на Атина в някогашен комплекс на отбранителната промишленост в района Имитос в източната част на столицата, съобщава електронното издание на в. „Катимерини“.

Промяната ще помогне за освобождаването в полза на гражданите на райони с обща площ от четири хектара и за създаването на парк с площ 8 хектара, а освен това държавата ще спести около един милиард евро от наеми, изчислени за срок от 25 години на базата на сумите, плащани от правителството сега.

Министър-председателят направи съобщението по време на проява в комплекса на бившия завод. По думите на Мицотакис създаването на нов „правителствен парк“ предлага уникална възможност за градско възобновяване, което от една страна ще промени значително тази част на града, а от друга ще предложи по-добри сгради на публичната администрация.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!