Даниела Дариткова: Мая Манолова обича да се прави на жертва на статуквото (ВИДЕО)

Мая Манолова обича да се прави на жертва на статуквото. Нейното намерение да се кандидатира за кмет на София е било замислено, защото преди 6 месеца е трябвало да си смени адресната регистрация, за да изпълни условията на закона.

Това заяви в студиото на „Тази сутрин“ председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова.

За „Тази сутрин” Дариткова обясни, че е очаквала кандидатурата на Манолова. Според нея кандидатът за кмет на Столична община има сериозна политическа биография и е възродила институцията на омбудсмана.

„Надявам се тя да бъде толкова практически дейна и полезна ако софиянци я изберат. Винаги сме били коректни към нея и сме и давали възможност да представи инициативите си”, допълни Дариткова.

След речта на президента Румен Радев в началото на политическия сезон, Дариткова подчерта, че диалогът между институциите трябва да е градивен и да не руши отношенията. Според нея Радев винаги е поставял разделителна линия между настоящото управление, въпреки че оценката на международните институции е друга.

Дариткова смята, че президентът трябва да се възползва по-често от правото си да присъства в Народното събрание.

По думите на председателя на ПГ на ГЕРБ харченето на пари от бюджета и излишъка е напълно прозрачно. Тя обясни, че предстои да бъде приет новия бюджет в рамките на всички законови норми.

Дариткова изтъкна, че добрата работа на някои агенции осигурява по-голяма събираемост и излишък.


Източник: Епицентър

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!