Христо Проданов от БСП към ГЕРБ: Смазвате туроператорския бизнес

Две седмици преди изборите управляващите раздават милиони под масата на „свои хора”

Безспорно е, че здравето на нацията трябва да бъде основен приоритет, но не това се вижда от хаотичните и лишени от смисъл действия в посока на противоепидемичните мерки, променящи се всеки ден от хора, чиито действия са лишени от всякаква логика и водят след себе си пагубни последствия. Хаос, създаден от мерки, базирани на лобистки интереси, без каквито и да било основани на научен подход доказателства.

След поредния удар, с който бе позволено на местно ниво да се въвеждат противоепидемични мерки, което моментално лишава от възможността местния бизнес да се класира за каквито и да било държавни обезщетения и го обрича на фалит, размивайки отговорността, бидейки тя споделена, ГЕРБ и здравният им министър зашлевиха поредния шамар върху икономиката на държавата, смазвайки за пореден път туристическия бранш.

На 12.03.2021 г. министърът Ангелов издаде заповед, с която въвежда задължителна 10-дневна карантина за всички пристигащи от Африка, но нека проследим и последователността на събитията. На 09.03.2021 г. от МЗ се спусна неофициална информация, че предстои да се наложи задължителна карантина на пристигащите от Занзибар.

На 11.03.2021 г. министърът на здравеопазването пред всички телевизии заяви от Бургас, че задължителна карантина на пристигащите от Занзибар няма да се налага.

На 12.03.2021 г. министърът на здравеопазването издаде Заповед №167, базирана на препоръки от Доклада на г-н Ангел Кунчев. Същият този доклад няма дата на входиране.

Г-н Министър, в рамките на четири дни си променяте позицията три пъти, което е недопустимо за поста, който заемате. В света на нормалните хора, дори вие като лекар, бихте изразили съмнения към пациент с подобно поведение. Интересното обаче е, чии лобистки интереси трябва да задоволите този път?


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!