БългарскиEnglishFrançaisDeutschΕλληνικάРусский

Демерджиев за смяната на 11 полицейски шефове: Целта е „тяхното МВР да прави избориите

Демерджиев за смяната на 11 полицейски шефове: Целта е "тяхното МВР да прави избориите
Директно обезкървяване на системата на МВР и чистка, чиято цел не са резултати.

Така бившият вътрешен министър Иван Демерджиев коментира новината за смяната на областни директори на МВР.

По непотвърдена инфорамция става въпрос за шефовете на полицията в Бургас, Варна, Добрич, Габрово, Ловеч, Плевен, Смолян, Пазарджик, Благоевград, Търговище и Враца.

Демерджиев напомни и че подобна смяна е коментирана в изтеклия запис от Националния съвет на „Продължаваме промяната“.

Ето какво написа бившият вътрешен министър:

Чистката беше очаквана и все пак е скандална, защото е нагла и безцеремонна. Целта не са никакви „резултати в МВР“. Целта е проста – „тяхното МВР“ да прави изборите. Казаха си го в записа, нали помните? „Ще правим избори с наше МВР“ беше точният цитат от съвета на ПП.

Над десет директора на Областни дирекции на МВР са „помолени“ да освободят постовете си. Не са преназначени. Убеден съм, че това няма да са последните рокади на това ниво! Директно обезкървяване на системата. Преди местните избори.

Като вътрешен министър се стремях да оценявам хората по работата им. Държах аргументите за назначаване, преместване или освобождаване на служители да са свързани изцяло с професионалните им качества и резултати. Сега явно целите са да се осигури комфорт на определени партии за вота на есен. Като при Цветанов. Последната подобна безцеремонна чиста е именно по негово време.

Помним резултатите. И няма да спре до тук. Те си го казаха в записа: „Службите са наши. ДАНС, НСО, главният секретар на МВР – това са наши хора, които са определени от посолството, даже имената са синхронизирани с посолствата. Очакваме и тази чистка, написа Демерджиев.Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!