Десетки си взеха последно сбогом с Георги Коритаров (снимки)

Десетки колеги на Георги Коритаров, политици и дипломати дойдоха в църквата „Преображение Господне“ в столичния кв. „Лозенец“, за да се простят с него и да го изпратят в последния му земен път.

61-годишният журналист почина на 6 април в столичната болница „Токуда“ от сърдечна недостатъчност. Предният ден той е водил предаване, по време на което се е почувствал зле. Коритаров е бил приет спешно в лечебното заведение и е дал положителен тест за COVID-19.

Вицепрезидентът Илияна Йотова и Лютви Местан бяха сред политиците, дошли да се простят с Георги Коритаров. На поклонението в храма „Преображение Господне“ в столичния кв. „Лозенец“ имаше известни лица от журналистиката, колеги на Коритаров от телевизия „Европа“, където до последно водеше предаването „Свободна зона“, от големите национални телевизии и радиоводещи.

Лора Крумова, която водеше с Коритаров сутрешен блок

Снимка: Bulphoto

Съболезнования на близките му поднесоха също няколко дипломати и общественици като Евгени Михайлов, Ивайло (Нойзи) Цветков, Емил Джасим, бившият шеф на парламента Димитър Главчев и Валери Жаблянов от БСП и др.

Вицепрезидентът Илияна Йотова

Снимка: Bulphoto

След опелото Георги Коритаров бе изпратен към вечния си дом с аплодисменти.

Журналистът бе изпратен с аплодисменти

Снимка: Bulphoto


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!