Дете с колело загина, блъснато от кола в центъра на Лясковец

Дете с колело загина, блъснато от кола в центъра на Лясковец
12-годишно дете загина снощи, след като беше блъснато от лек автомобил в централната част на град Лясковец.

То е карало велосипеда си по пътното платно, съобщи БНР, като се позова на Областната дирекция на МВР. Инцидентът е станал около 18:30 часа на оживено, но неосветено място.

Изпратено е до магазина от майка си.

Автомобилът, причинил инцидента е шофиран от 31-годишния Петър Димитров от Горна Оряховица, който е инструктор по фитнес и учител по физкултура. Той е с шофьорска книжка от два месеца, съобщават пред БНР източници от разследването.

Пробите му за алкохол и наркотици са отрицателни. Задържан е за 24 часа.

След инцидента Лясковец настръхна, съобщи кореспондентът на БНР Здравка Маслянкова.

Недоволството е не само срещу водача, но и срещу управата, която не взима мерки за осветеността и безопасността на улиците.

„Изказвам съболезнования на близките. Изключително тежък случай. Прокуратурата предприема всички възможни действия за максимално, пълно, обективно, всестранно изясняване на случая. Назначени са авто-техническа и съдебно-медицинска експертиза, които ще установят какви са причините за настъпилото произшествието. Пробите за алкохол и наркотици на водача са отрицателни. Той е задържан в РУ Горна Оряховица“, заяви Даниела Хаританова от Окръжна прокуратура – Велико Търново за bTV.

Издирват се очевидци на инцидента. От полицията уточниха, че се изясняват причините за злополуката.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!