Джамбазки: ВМРО ще издигне свой кандидат за кмет на София, може да съм аз!

„За мен смъртната присъда е най-сигурната гаранция, че убиецът след известно време няма отново да излезе на улицата с брадва”. Така евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки коментира темата за жестоките престъпления и законовите промени, които партията му предлага. В ефира на предаването „Плюс-Минус. Коментарът след новините” по Нова телевизия, той заяви, че трябва да отпадне възможността за съкратени съдебни процеси срещу извършителите на тежки престъпления и да се въведе химическа кастрация за изнасилвачите.

„На такива хора не трябва да се позволява да повтарят деянията си. Не трябва да могат да се възползват от вратички в закона. И нямам разумно обяснение защо не се правят законови промени и не се въвеждат по-тежки присъди за извършителите на жестоки престъпления”, категоричен бе Джамбазки.

Той коментира и темата за твърдението на новоизбрания председател на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, че Старият континент трябва да стане неутрален до 2030 г. „Това означава, че България трябва да намали до нула емисиите, които се произвеждат от въглищните ни централи”, поясни Джамбазки. И изрази мнение, че правителството ни не трябва да поема подобен ангажимент.

„Въглищата са единственият независим български източник на енергия. В този сектор са заети около 62 000 души”, каза още евродепутатът. И добави: „Не можем да построим ограда за въздуха. Криворазбраната екологична тояга, която се размахва над България, ще остави много хора без работа и ще нанесе щети, много по-сериозни от тези от пакета „Мобилност”.

Джамбазки коментира и предстоящия местен вот. Той каза, че във ВМРО все още текат разговори, но най-вероятно партията ще издигне свой собствен кандидат за кмет на София. „Има шанс и това да съм аз. Не ме е страх да застана срещу Фандъкова и Манолова – уважавам и двете, работил съм с тях”, завърши Джамбазки.


Източник: Епицентър

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!