Джок Полфрийман е напуснал България

Австралиецът Джок Полфрийман, който получи 20-годишна присъда за убийството на студента Андрей Монов, от която изтърпя близо 12 години, е напуснал България. Чужденецът не е в страната от около 2 месеца, съобщи bTV, като се позова на свои източници.

Още по темата

На 19 септември 2019 г., състав на Апелативен съд – София, председателстван от Калин Калпакчиев, с членове съдиите Весислава Иванова и Виолета Магдалинчева, освободи условно предсрочно Джок Полфрийман. Това породи остра реакция в обществото.

Година и два месеца по-късно Върховният административен съд (ВАС) окончателно отмени заповед на дирекция „Миграция“ на МВР от 2011 г., с която на Полфрийман беше наложена забрана да напуска страната, а от МВР отказваха да я отменят повече от година, след като той беше освободен от затвора.

Така чужденецът, който многократно бе заявявал, че ще остане в България, за да работи и да помага на други лишени от свобода, е отпътувал законно и без проблеми.

До момента не е ясно дали австралиецът е изплатил кръвнината на семейството на убития студент. Полфрийман бе осъден на кръвнина от близо 400 000 лева. 


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!