Джонсън заяви, че има голям напредък в преговорите за промяна на сделката за Брекзит

Британският премиер Борис Джонсън заяви днес, че през това лято е постигнал „голям импулс“ в преговорите с ЕС за Брекзит и че приемането на подготвен закон, който да блокира напускането на съюза без споразумение, би разрушило преговорите, предават Ройтерс и Агенция „Фокус“..

Членовете на Камарата на общините, които се противопоставят на твърдия Брекзит, планират днес да установят контрол върху работата на парламента, за да прокарат законопроекта. Джонсън каза, че това „би ни накарало да молим за още едно безсмислено отлагане“ на излизането на страната от ЕС.

В речта си на шумното заседание на Камарата и под подигравателните реплики на депутати той заяви, че има и други начини за избягване на твърдата граница между британската провинция Северна Ирландия и членката на ЕС Република Ирландия. Според него този въпрос ще бъде дискутиран скоро с ЕС, както и с ирландския премиер Лио Варадкар в понеделник.

Британският премиер отново прикани депутатите да избегнат варианта с нови избори, като гласуват против законопроекта, блокиращ излизането от ЕС без сделка.


Източник: Епицентър

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!