Димитър Данчев към ГЕРБ: Престанете да се сравнявате само със себе си

Димитър Данчев към ГЕРБ: Престанете да се сравнявате само със себе си
За БСП на първо място остава грижата за хората

„Зависимостта между управлението на здравната криза и това, което се случва в икономиката, е правопропорционално – хаосът, който се създаде в управлението на здравната криза, както и отказа на правителството да следва един ясен план на действие в момент на пандемия.

Ние от БСП предложихме още преди месеци да се актуализира плана за действие на държавата в подобни ситуации и да бъде ясно кога и какво се случва.“

Това заяви народният представител от “БСП за България“ и втори в листата за 24 МИР Димитър Данчев по време на предизборния дебат в ефира на NovaNews.

По думите му по време на пандемията не е имало нито едно затваряне на браншовете, при което управляващите ясно да кажат на бизнеса “Затваряме ви, но на тази и тази дата, тези и тези от вас ще получат това и това“. Той допълни, че управляващите прехвърлиха отговорността на кметовете, на Регионалния оперативен щаб, на директорите на училищата.

Предизборната програмата на БСП е отдавна готова и публикувана и Димитър Данчев изложи основните акценти от нея: „За нас икономиката е приоритет, защото няма как без генерираните в нея приходи да имаме работеща и стабилна социална политика, здравеопазване и образование. Ние няма да престанем да настояваме, че на първо място си остава грижата за хората“, категорично заяви социалистът. Той допълни, че в подобна ситуация на пандемия, държавата трябва да гарантира на гражданите на първо място качествено и безплатно здравеопазване, а болниците трябва да престанат да бъдат търговски дружества.

Преизчисляване на всички пенсии е също един от основните приоритети за левицата. „Една от уязвимите групи, които във ваксинационния план на правителството бяха пренебрегнати, са именно пенсионерите. Вместо да получат преизчисляване на пенсиите, което да им гарантира по-спокойни доходи, получиха по 50 лв. помощ до изборите“, възмутено припомни Данчев.

„В нашата програма сме подготвили и мерки, които касаят осигуряването на едно достойно бъдеще за младите хора с деца в България.“ По думите му това ще стане не чрез кредити, а с реални политики, чрез данъчни стимули, чрез подкрепа за младите предприемачи. „В нашата програма сме записали, че ще работим за изработване на справедлив механизъм за определяне на минимална работна заплата, допълни още той“.

„Ние отдавна казахме, че в тази ситуация на криза би следвало да се подкрепят приоритетните групи, които имат най-голям дял в БВП. Това е индустрията, машиностроенето и високите технологии – отрасли с висока добавена стойност“, обясни Димитър Данчев, като уточни, че това не означава да се забравят малките и средни предприятия.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!